Nazad

Ministarstvo: Korona i u Centru za socijalni rad u Vranju

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Petak 10.07.2020 - 10:31

Prisustvo virusa korona potvrđeno je u Centru za socijalni rad u Vranju, potvrdilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Sumnjivi slučajevi su u izolaciji FOTO:S. Tasić/OK Radio
U ustanovama socijalne zaštite i Domovima za odrasle i stare koronavirus je potvrđen kod osam korisnika i 29 zaposlenih, saopštilo je Ministarstvo rada.
 
Prisustvo virusa kovida 19 potvrđeno je u Gerontološkim centrima Obrenovac, Mataruškoj Banji, Rumi, Kragujevcu, Službi Pomoć u kući Gerontološkog centra Beograd, Domu za lica mentalno ometena u razvoju u Tutinu, Zavodu za smeštaj odraslih lica "Male pčelice", Kragujevac, Domu za smeštaj odraslih lica Kulina.
 
Takođe virus je potvrđen i u Centrima za socijalni rad u Vranju, Novom Pazaru, Kragujevcu, potom Gradskim centrima za socijalni rad u Beogradu, Organizaciji socijalne zaštite za pružanje usluge lični pratilac deteta H.O. "Dečje srce", u Beogradu, Domu za smeštaj odraslih i starijih "Lipovački odmor", Beograd.
 
Ukupno je do sada izlečeno 640 korisnika i 230 zaposlenih u ustanovama socijalne zaštite.
 
Korisnici u ustanovama socijalne zaštite za koje postoji procena da mogu biti potencijalni prenosioci virusa smešteni su u izolaciju, dok zaposleni kod kojih postoji ovakva opasnost, ne dolaze na posao i nalaze se u kućnoj izolaciji.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: