Nazad

Ministarstvo odobrilo uvoz pet udžbenika na ALBANSKOM

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Sreda 23.05.2018 - 07:51

Vranje - Osnovci koji nastavu pohađaju na albanskom jeziku u Preševu, Bujanovcu i Medveđi imaće pet novih udžbenika čiju je upotrebu odobrilo Ministarstvo prosvete.

Odobrena je upotreba i digitalnog bukvara FOTO: Profimedia
To je izjavio predsednik Nacionalnog saveta Albanaca Šukri Imeri.
 
Imeri je za agenciju Beta izjavio da je odobrena upotreba digitalnog bukvara, udžbenika za likovnu kulturu za prvi, drugi i treći razred, kao i udžbenika za prirodu i društvo za treći razred, koji će biti uvezeni iz Albanije.
 
- Udžbenike iz likovnog i prirode i društva do sada nismo imali, dok je bukvar na albanskom jeziku postojao ali je sada odobrena upotreba još jednog, savremenijeg, digitalnog bukvara, tako da će od naredne godine učenici moći da biraju između ta dva udžbenika - kazao je Imeri. 
 
Imeri je naveo da su svi udžbenici iz albanske Izdavačke kuće "Albas", koja ima svoje sedište i u Preševu, tako da postoji mogućnost da se udžbenici čija je upotreba odobrena i štampaju u Preševu umesto da prolaze komplikovane procedure uvoza iz Albanije
 
Predsednik Nacionalnog saveta rekao je i da za svaki razred osnovne škole za sada nedostaje još po četiri do pet udžbenika na albanskom jeziku.
 
Nedostatak udžbenika na albanskom jeziku često je navođen kao jedan od najvećih problema sa kojim se suočavaju učenici albanske nacionalnosti na jugu Srbije.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: