Nazad

MLADENOVIĆ: Godina napretka za Han uprkos pandemiji

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Nedelja 03.01.2021 - 10:20

Ono što me je najviše obradovalo u ovoj godini je asfaltiranje putnog pravca do Manastira Mrtvica, te asfaltiranje mosta na Južnoj Moravi koji vodi do sela Mrtvica i Repište, kaže predsednik opštine Vladičin Han Goran Mladenović.

Foto: S.Tasić/OK Radio

On je, na video konferenciji za medije povodom sumiranja godišnjih rezultata opštine, naglasio da se rukovodstvo ove opštine, sa ništa manje žara nego prethodnih godina, uprkos pandemiji, trudilo da rešava probleme građana.

- Sada vernici dolaze u Manastir Uspenja Presvete Bogorodice u Mrtvici na jednostavan, brz i lak način, na zadovoljstvo monaštva i svih nas.

Generalno, prema radnim rezultatima ova kalendarska godina, uprkos epidemiološkoj krizi i uprkos tome što je bila izborna godina, nije odstupala u odnosu na ranije.


Od važnijih rezultata, asfaltiran je putni pravac Lepenica - Kacapun u dužini od 2,7 kilometara, u saradnji sa Putevima Srbije
- dodaje Mladenović.

Radovi, kako je kazao, dobro teku i u slučaju rekonstrukcije OŠ “Branko Radičević”, vredni su 110 miliona dinara, a finansira ih Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima.

- Škola i dvorište izgledaju prelepo, promenjen je sistem grajanja tako da se umesto uglja koristi pelet što je i doprinos znatnom smanjenju zagađenja naselja u okolini škole.

U tom smislu, takođe i fabrika Nektar u svojoj kotlarnici razvija novi sistem sušare gde će preći na gorivo na bio-masu, što će biti veliki doprinos očuvanju životne sredine u opštini
- naglasio je Mladenović.

On je napomenuo da je sredinu godine obeležilo konačno rešenje za olimpijski bazen u Hanu, a vrednost radova bila je 5 miliona dinara.

Mladenović je potencirao da je realizovan važan projekat rasvete na regionalnom putu Vladičin Han - Surdulica, vredan 23 miliona dinara koji je implementiran u saradnji sa JP Putevi Srbije.


- Sada kada idete od Hana prema Surdulici možete videti da je postavljena kompletna rasveta u skladu sa najsavremenijim standardima neophodnim za regionalni putni pravac.

Ostalo je da u saradnji sa EPS-om utvrdimo merna mesta
i rasvetu u narednih mesec ili da je stavimo u funkciju.

Ubuduće će na tom potezu, računajući Prekodloce, Žitorađe i Alakince, moći potpuno bezbedno da se kreću i vozači i pešaci
- naglasio je Mladenović.

Predsednik hanske opštine kazao je da su pokrenuti i radovi na klizištu u "Poljani", naselju gde je bilo mnogo problema, ali je ono 90 odsto sanirano investiranjem 10 miliona dinara iz opštinskog budžeta.

- Ostaje da, zbog loših vremenskih uslova, kad bude lepše vreme iskopamo rovove do reke Kalimanke i završimo preostale poslove.

Za Poljanu radimo još dva projekta vezana za klizište i nastojaćemo
da ih implementiramo u narednom periodu.

Zamoliću građane za strpljenje i kooperativnost, rešićemo i problem Ulice Jurija Gagarina, gde imamo određene nerešene pravno-imovinske odnose, čim budemo rešili poteškoće sa klizištima
- rekao je Mladenović.

On je naglasio da se žurilo sa pokretanjem projekta klizišta Kula.

- Tu smo na dobrom putu da pokrenemo njegovo rešavanje.

Projekat je vredan 2,5 miliona evra i to će biti veliki zahvat
.

Radićemo eksproprijaciju i verujem da ćemo sledeće godine konretno pristupiti rešavanju tog problema koji je vezan sa putnom i železničkom komunikacijom, tako da ima nacionalni i međunarodni značaj, zbog čeg verujem u što skoriju implementaciju
- rekao je Mladenović.

Završena je i okretnica u Ulici Sime Pogačarevića, problem star četiri decenije.

Mladenović je naglasio da će prioritet u narednom periodu biti realizacija infrastrukturnih projekata, pre svega putne mreže do mesnih zajednica na području ove opštine, kao i komunalne infrastrukture.


Hanski Vodovod, rekao je, već ima spremne projekte za investicije od 2 miliona evra.

- Projekti su predati kod Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima i nadamo se da ćemo makar deo njih realizovati tokom naredne dve godine - kazao je predsednik hanske opštine.

On je naglasio da je realizovan projekat podele poljoprivrednih mašina proizvođačima na području opštine u saradnji sa Ministarstvom za populacionu politiku.

Ministarstvo je odvojilo 7, a opštine 1,5 miliona, a uz učešće poljoprivrednika ukupna vrednost projekta bila je 10 miliona dinara.


Prvenstveno mladim poljoprivrednicima podeljeno je 49 poljoprivrednih mašina.

Nastavljena je i praksa sprovođenja pripravničkog staža u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, poslova samozapošljavanja, subvencija za poljoprivrednike i javnih radova.


Rekonstruisan je dobrim delom Centar za kulturu, a uređenje tog prostora biće nastavljeno, najavio je Mladenović, uz nadu da će sa prolaskom pandemijske krize Vladiin Han odlučnije krenuti u realizaciju svih pripremljenih i projekta koji su u pripremi.

- Očekujemo da naredne godine budu godine kontinuiteta i aktivnih infrastrukturnih radova - zaključio je Mladenović.

On je svim građanima Hana i Pčinjskog okruga poželeo mnogo sreće, radosti, uspeha i bolje dane u 2021. godini.

Mladenović je na konferenciji za medije kazao da je izostala realizacija projekta rekonstrukcije puta na relaciji Gramađe - Dekutince dužine oko 2,5 kilometara.


- Radićemo na tome da sa Putevima Srbije u nardnom periodu prioritetno rešimo i problem tog putnog pravca.

Zahvaljujem se meštanima MZ Dekutince koji su bili veoma kooperativni, u kratkom roku prikupili sve saglasnosti tako da je posao s njihove strane ispunjen.


Ostaje samo da Putevi Srbije ispune obećanje koje su dali i tu deonicu presvuku asfaltom, imajući u vidu da se radi o regionalnom putnom pravcu u ingerenciji tog preduzeća
- rekao je Mladenović.

On je naglasio da su tri projekta otvorena - gradska sportska hala kod Gimnazije, rekonstrukcija stolarije i fasade na Osnovnoj školi Sveti Sava i izgradnja fiskulturne sale u OŠ “Vuk Karadžić” u Stublu.

- Nadam se da će ovi projekti krenuti u 2021 - očekuje je Mladenović.

 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Mix
03.01.2021. , 22:07
Браво. Најбољи председник општине. Све похвале.