Nazad

Mladi vranjski ŠAHISTI kod VUČIĆA

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Subota 21.07.2018 - 00:23

Delegacija mladih šahista Vranja prisustvovala je prijemu kod predsednika Srbije Aleksandra Vučića povodom 21. jula, Međunarodnog dana šaha.

Vranjski mladi šahisti sa Vučićem FOTO: ŠK
Delegaciju su činili naši najmlađi šahisti Dunja Cvetanović, prvakinja Balkana u šahu, zatim Iva Mladenović, Mihajlo Stojanović i Mihajlo Kostić
 
U delegaciji su bili i Nenad Tasić predsednik šahovskog saveza Pčinjskog okruga, Aleksandar Cvetanović predsednik šah kluba „Vranje 1923“, trener Zoran Stojanović, doktorka Danijela Mladenović i predstavnik TO Vranje Goran Vitorović.
 
Predsednik Vučić je istakao da je Srbiji preko potrebno više šahista koji planiraju i predviđaju jer nas šah uči o životu brže nego bilo koja druga igra.
 
On je zahvalio učiteljima i trenerima što su u prestonicu doveli mališane od kojih bi, kako kaže, sigurno izgubio svaku partiju šaha.
 
Vučić je u svom obraćanju mladim šahistima rekao da, između ostalog, šah uči manirima, pristojnosti i lepom ponašanju.
 
- Uči vas da pobeđujete, ali vas uči i da pristojno gubite. On ima jasne okvire i u njemu ne postoji mogućnost da sudija ili bilo ko drugi spreči protivnika da odigra svoj potez.
 
Nema ravnopravnije i time lepše igre od šaha. Upravo to je osnova svakog viteštva, da pustite i onog drugog da igra, da mu date vremena, da poštujete njegovu igru, jer je to jedini način, na kraju krajeva, da pobeđujete – rekao je Vučić.
 
Predsednik je odigrao i partiju šaha sa desetogodišnjom Irinom Vujatović, prvakinjom Srbije u svom uzrastu, sa kojom je remizirao.
 
Mladi šahisti Vranja su, pak, odigrala dva remija sa velemajstorom Brankom Tadićem.
 
Predsenik Vučić i ministar Udovičić su su zadržali u podužem razgovoru sa vranjskom delegacijom, a akcenat je bio na deci i podsticaju mladih da se bave ovom predivnom igrom, kaže za OK Radio trener ŠK „Vranje 1923“ Zoran Stojanović.
 
- Imali smo razgovore u vezi sa planovima za razvoj šaha u gradu i očekujemo da dobijemo podršku sa najvišeg mesta.
 
Predsednik Vučić je dobio simboličan poklon na kojem se zahvalio i rekao da mu je neobično drago što je rukovodstvo grada poslalo ovako mladu i simpatičnu ekipu – kaže Stojanović.
 
     

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: