Nazad

Mleko umalo zapalilo "Lepu Brenu"

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Sreda 25.09.2013 - 14:01

Šerpa u kojoj se kuvalo mleko zapalila se u sredu oko 13 sati u zgradi „Lepa Brena“ u centru Vranja.

Sa lica mesta

Niko nije povređen, a vatrogasno-spasilačka ekipa brzo je reagovala i sprečila širenje požara.

U stanu se nalazila starica u lošem  zdravstvenom stanju, pa nije mogla sama da odreaguje prilikom paljenja šerpe na šporetu.

Vatrogasce je pozvala prijateljica mlađe članice porodice koja je šporet i zaboravila da isključi prilikom izlaska iz stana.

Da problem bude veći, vatrogasno vozilo nije moglo da priđe zgradi u kojoj je došlo do požara zbog parkiranih automobila u krugu kompleksa „Lepa Brena“, o čemu je OK Radio nedavno izveštavao.

Vatrogasci su pod punom protivpožarnom opremom trčali od ulaza na parking do druge zgrade u ovom stambenom bloku.

– I ovoga puta naš kamion nije mogao da priđe mestu požara i to je veliki problem koji će se, bojim se, jednom završiti fatalnim ishodom.

Iste probleme imamo u soliteru kod autobuske stanice i zgrade „Braća Bajić“, a o „Ledenim stenama“ da i ne govorim.

Prugu i merdevine moramo da razvlačimo po 30 i 40 metara. U bloku pošta-banka ne daj Bože da izbije požar, ne bi mogli ništa da uradimo, što zbog rampi, što zbog parkiranih automobila – kaže zamenik komandira Vatrogasnog bataljona Vranje Dejan Stanojević.

On dodaje da je problem parkiranja u gradu sve veći, tim pre što su površine zonirane za naplatu parkinga.

– Sada je svuda obeleženo i svuda se naplaćuje. Niko od nadležnih nije razmišljao da treba da postoji parče kroz koje bi u ovakvim slučajevima hitne službe prolazile.

Policija, hitna pomoć i mi muku mučimo prilikom intervencija – kaže Stanojević.

Inače, jedino se na parkingu bloka „Lepa Brena“ u centru Vranja ne plaća parkiranje vozila, pa vlasnici svoje automobile ostavljaju i na mestima na kojima je to zabranjeno. Veoma često su i izlazi iz garaža blokirani.

Iz Direkcije za izgradnju su najavili da će do Nove godine i taj deo centra grada biti zoniran.  

Aleksandar Aca Stojković
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: