Nazad

MOJA OTADŽBINA SRBIJA: Nagrada za gimnazijalku iz Vranja

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Petak 08.01.2021 - 11:34

Gimnazijalka Mihaela Milenković, u;enica četvrte godine ove škole, osvojila je prvo mesto na Međunarodnom literarnom konkursu "Moja otadžbina Srbija".

FOTO: FB

Njena nastavnica i mentorka Olivera Đorđević kaže da je Mihaela ovim uspehom "potvrdila svoj talenat, litetararno pregnuće i istinsku ljubav prema svojoj zemlji i pravoslavnoj veri".

- Kada mlada osoba nađe pravi izraz da svoje duhovno biće otelotvori kroz najviši stepen bezuslovne ljubavi prema svom narodu i svojoj otadžbini, to je patriotizam, to je priziv predaka da žrtve ne budu nikad zaboravljene.

Ako se "domovina brani lepotom, čašću i znanjem i lepim vaspitanjem",
onda je i ovo samo jedna u nizu odbrana - navodi Đorđevićeva.

Ovaj konkurs raspisali su dečji pravoslavni časopis "Svetosavsko zvonce" i Srpsko odeljenje međunarodnog fonda jedinstva pravoslavnih naroda u Moskvi, s ciljem "duhovnog, moralnog i patriotskog vaspitanja, kao i očuvanja srpskog jezika i ćirilice".

Prva nagrada donosi letovanje na Krfu, a dar je agencije "Svetosavskog zvona
- stopama naših predaka".

Ovo je bilo četrnaesto litrerano priznanje ove gimnazijalke.

Nedavno je osvojila drugo mesto na Božićnom konkursu Eparhije Vranjske u okviru manifestacije "U susret Božiću - u susret porodici".



 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: