Nazad

Most Vrla svetli NARANDŽASTO kao podrška borbi protiv NASILJA NAD ŽENAMA

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Četvrtak 26.11.2020 - 10:13

Most Vrla će u narednih 16 dana biti osvetljen u narandžastoj boji kao znak podrške i obeležavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama.

FOTO: Han info

Srbija se i ove godine priključuje globalnoj UN kampanji „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“ sa porukom ženama da nisu same i da ne čekaju kraj pandemije da prijave nasilje.

Usled pandemije korona virusa, rizik da žene budu žrtve nasilja je povećan, dok smo svi pod tenzijom i uplašeni za zdravlje, bezbednost i finansije.
 
Stoga se Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost Vlade Republike Srbije, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije i UN Women, uz podršku Delegacije EU u Srbiji i norveške ambasade, danas priključuju obeležavanju globalne kampanje „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“, pod sloganom „Nisi sama, prijavi nasilje!“.


 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: