Nazad

Mošti SVETITELJA IZ RUSIJE stigle u Vranje

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Sreda 28.11.2018 - 11:31

Vranje - U Sabornom hramu Svete Trojice u Vranju dočekan je kovčeg sa časnim moštima Rostovsko-Jaroslavskih svetitelja iz Spaso-Jakovljevskog manastira, u gradu Rostovu - Ruska Federacija.

Mošti iz Rusije. Foto: Eparhija vranjska

Mošti su, na ulazu u Saborni hramu, episkopu Pahomiju, predali arhimandrit Metodije Marković, starešina Sabornog hrama u Vranju i monah Valentin, iz Spaso-Jakovljevske obitelji, koji prati i čuva mošti u vreme njihovog boravka u Srbiji.

Nakon unosa moštiju u hram, episkop Pahomije pročitao je Akatist ruskim svetiteljima, a zatim su se verni poklanjali i celivali mošti, dok je služena večernja služba.

Mošti svetitelja, koje u Srbiji borave sa blagoslovom patrijarha Moskovskog i sve Rusije Kirila i patrijarha srpskog Irineja, a koje su prethodno boravile u Eparhiji banatskoj, u periodu od 27. novembra do 20. decembra 2018. godine, boraviće na području Pravoslavne eparhije vranjske.

Mošti će biti izložene u hramovima u Vranju, manastiru Svetog Prohora Pčinjskog, Trgovištu, Bujanovcu, Preševu, Vranjskoj Banji, Vladičinom Hanu, Surdulici i Bosilegradu.

 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: