Nazad

Muke "Lepe Brene" sa parkiranjem

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Četvrtak 19.09.2013 - 10:56

Na parkingu stambenog bloka „Lepa Brena“ u centru Vranja svakodnevno vlada saobraćajni haos zbog automobila parkiranih čak i na zabranjenim mestima.

Sa lica mesta, iza

Razlog tome je, kažu u Direkciji za izgradnju, zoniranje grada i plaćanje parkiranja, pa vozači u želji da sačuvaju koji dinar svoja vozila ostavljaju na mestima rezervisanim isključivo za stanare kompleksa „Lepa Brena“.

– Tamo je totalni saobraćajni haos i svakodnevno dobijamo pritužbe stanara zgrada u centru Vranja.

Sada ne možemo ništa da učinimo, ali ću se lično založiti da se do nove godine i taj deo grada zonira i da se parkiranje automobila plaća.

Što se tiče stanara, oni bi imali mesečne karte koje bi simbolično plaćali od 500 do 600 dinara – kaže zamenik direktora Direkcije Dejan Stanojević.
 

Da problem bude veći, veoma često bahati vozači svoje automobile ostavljaju do pola na trotoaru, dok je druga polovina auta na ulici, pa je kamionima i kombi vozilima prolaz onemogućen.

Veliku muku muče i vozači službenih teretnjaka Pošte, do čijeg magacina mogu doći samo preko parkinga.

– Ja sam vremenski ograničen, jer imam rok do kojeg moram da isporučim pošiljke. Parking je od 8 do 17 sati prebukiran vozilima i ne postoji nikakva šansa da kombijem priđem do magacina na utovar.

Veoma često glumim akrobatu, rizikujući da oštetim nečije i moje službeno vozilo.


Pod hitno problem treba nekako rešiti, a da to nije svakodnevno pozivanje pauk vozila – kaže jedan od vranjskih poštara.

Stanari „Lepe Brene“ žale se i na parkirane automobile na izlazu iz garaže zgrada.

Kako kažu, u takvim situacijama ne preostaje im ništa drugo nego da strpljivo čekaju i trube, ne bi li vlasnici nepropisno parkiranih vozila čuli i uz povike i psovke pomerili svoje četvorotočkaše.

Aleksandar Stojković
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: