Nazad

Na pomolu koalicija SNS-a i URS-a

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Četvrtak 26.09.2013 - 08:31

Na političkoj sceni Vranja na pomolu je nova velika koalicija, ovoga puta između SNS-a i URS-a, saznaje OK Radio.

Cetkovićeva i Janjić

Prema najavama iz obe stranke, lokalni koalicioni sporazum između ove dve partije  mogao bi biti potpisan već do kraja septembra.

Kako se moglo saznati pre svega u SNS-u, ovim udruživanjem ta stranka rešiće i svoje probleme, ali će napraviti i dodatni pritisak na socijaliste, dok će URS na velika vrata ući u lokalnu vlast.

Kako se priča u političkoj čaršiji, umesto Dejana Tričkovića, dosadašnjeg predsednika Skupštine grada i šefa lokalnog odbora naprednjaka, koji je sada očigledno u nemilosti u svojoj stranci, novi predsednik parlamenta biće Dragan Janjić iz URS-a, sadašnji pomoćnik gradonačelnika.

Takođe, upućen tvrde i da će nova zamenica gradonačelnika postati Nela Cvetković (URS), sadašnja većnica za ekologiju, umesto Bojane Veličkov (SNS).

I dok je Tričkovićeva smena i najavljena i očekivana, moguća smena Bojane Veličkov pravo je iznenađenje, obzirom na rezultate koje ima u radu i opšti dobar utisak koji je ostavila u javnosti.

Na ovaj način blok SNS-URS postao bi najveća politička grupacija u lokalnom parlamentu u Vranju, jer je SNS na izborima osvojila 15, a URS 10 odborničkih mesta u skupštini koja ima 65 mesta.

Od jula 2012. godine u Vranju je na vlasti koalicija SPS-SNS, kojoj se posle višemesečnih pregovora pridružio i URS.

Novo pregrupisavanje snaga moglo bi da znači samo jedno - atak na koaliciju oko SPS-a i u krajnjoj liniji na mesto gradonačelnika koje zauzima predsednik vranjskih socijalista Zoran Antić.

Koalicija oko SPS-a sada ima 24 odbornika, a pretpostavlja se da kontroliše i još nekoliko njih iz različitih stranaka.

Većina je 33 odbornika, DS sa LDP-om ima 14, DSS jednog, a jedan ili dvojica su samostalni odbornici.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: