Nazad

Nagrade za NAJBOLJE na SVETOSAVSKIM KONKURSIMA (FOTO)

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Nedelja 26.01.2020 - 00:30

U sali Pozorišta "Bora Stanković“ održana je svečanost "Svetom Savi u čast“, na kojoj je gradska većnica Zorica Jović uručila knjige i diplome učenicima osnovnih i srednjih škola - najboljim recitatorima i autorima likovnih i literarnih radova na konkursima raspisanim povodom manifestacije "Svetosavska nedelja“, kao i njihovim učiteljima i nastavnicima.

Nagrađeni na konkursima FOTO: G. Mitić/OK Radio
Obraćajući se prisutnima, Zorica Jović, gradska većnica je najpre govorila je o liku i delu Svetog Save ističući da je on postavio temelje srpskoj državi i crkvi, kao i da nam je svojim delima ostavio trajne vrednosti.  
 
- Dragi učenici, poštujte svoje učitelje i nastavnike, jer su to osobe koje grade najznačajnije osnove vašeg obrazovanja
 
Obrazovanje je temelj svakog društva, a rezultati se mere uspesima. Mi kao grad možemo da budemo zadovoljni, jer naši učenici i studenti postižu izuzetne uspehe - rekla je gradska većnica.  
 
U ime domaćina događaja, OŠ "1.maj” Vrtogoš, prisutnima se obratila Slađana Dimčić, direktorka ove obrazovne ustanove. 
 
- Našoj školi pripala je velika čast da ove godine uređuje časopis "Srećni dani” i to u okviru jubilarne 30. Svetosavske nedelje, manifestacije koja afirmiše prave vrednosti u svim oblastima društvenog života, a naročito u obrazovanju
 
U vreme ubrzane digitalizacije, velika je odgovornost i obaveza svih prosvetnih radnika da usmere decu na pravi put i usade im prave vrednosti, u duhu onog što nas uči pravoslavlje - kazala je direktorka. 
 
O značaju Svetosavske nedelje govorio je i Sima Arsić, jedan od inicijatora za obeležavanje ove kulturno-prosvetne i duhovne manifestacije. 
 
Na svečanosti je promovisan 49. broj školskog lista "Srećni dani“ i održana prezentacija filma "Tri decenije Svetosavske nedelje”
 
U kulturnom-umetničkom delu programa nastupio je hor OŠ "Dositej Obradović”.

Foto Galerija

NAGRADE ZA NAJBOLJE NA SVETOSAVSKIM KONKURSIMA

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: