Nazad

Najbolji učitelj pete škole u ŠTRAJKU GLAĐU

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Sreda 13.11.2019 - 10:25

Miomir Dejanović MiDej, učitelj u O.Š. „Svetozar Marković“ u Vranju, stupio je od jutros u štrajk glađu.

Štrajk glađu u hodniku škole FOTO: G. Mitić/OK Radio
Dejanović se na ovaj čin odlučio nakon što je, odlukom direktorke škole, zbog manjeg broja upisanih prvaka, premešten seosku školu u Donjem Neradovcu.
 
Njegov sin ima autizam, a supruga već godinama radi u seoskoj školi, pa bi to značilo problem za ovu porodicu čije dete zahteva svakodnevnu brigu i pažnju oba roditelja, za šta ima i medicinsku potvrdu.
 
Dejanović je jutros (u sredu) dobio poziv od pomoćnika ministra prosvete, Milana Pašića, da prekine štrajk i da će njegov problem biti rešen.
 
- Rečeno mi je da ću da radim u seoskoj školi do kraja školske godine, a da ću nakon toga biti vraćen u moju matičnu školu, uz formulaciju „kada se steknu uslovi“.
 
Ja bih na to pristao, ali tražim da mi se to dostavi pravosnažnim rešenjem, da imam garancije da ću od narednog septembra da se vratim u O.Š. „Svetozar Marković“ – navodi Dejanović.
 
Ministarstvo prosvete već neko vreme zna za slučaj učitelja Dejanovića i u javnost su izašli sa informacijom da se radi na rešavanju.
 
Međutim, do sada još uvek nema konkretnih rezultata, zbog čega se učitelj odlučio na štrajk glađu.
 
On navodi da za svoju akciju ima podršku sindikata "Nezavisnost" čiji je član.
 
Miomir Dejanović jedan je ood najnagrađivanijih učitelja u Vranju poslednjih godina. 
 
Prošle godine je dobio priznanje „Najbolji edukator Srbije“, a nedavno se našao i u Asocijaciji najboljih nastavnika sa prostora nekadašnje Jugoslavije (ANNEXYU).
 
Njegova biografija se našla i u Leksikonu stvaralaca u obrazovanju koji obeležavaju srpsku prosvetu.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Алексаандра
13.11.2019. , 10:34
Велика подршка Вама, да истрајете и да се изборите за своје људско право, директорка није само бахата, то је проблематична жена која потиче из проблематичне породице. То што је постала директор то је захваљујући политици.Од проблематичних људи који су стицајем некох МАНДЕ ДОШЛИ ТУ ТО ИХ НЕ ЧИНИ КВАЛИТЕТНИМ, ВЕЋ ГОРИМ!
Igor
13.11.2019. , 11:44
https://www.monitor.co.me/nalicje-asocijacije-najboljih-nastavnika-ex-yu-ministar-sehovic-finansira-fejsbuk-grupu/ Procitajte tekst "vi" koji objavljujete ovakve stvari. Lazne titule. A skola ima itekako sposobnije i bolje ucitelje i nastavnike.
Ivana
13.11.2019. , 11:45
Podrška kolegi! I ja bih štrajkovala glađu da nisam trudna. Pošto jesam, krivičnom prijavom i tužbom nadležnom sudu tražim svoja prava!
Marko
13.11.2019. , 15:08
Kolege su ogorcene zbog ovog loseg glumca. Covek se bavi ucenama.Sramota. Kako strajkuje dok je na bolovanju? Ko brine o detetu? Losa gluma...