Nazad

Napadnuta ćerka policijskog inspektora

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Ponedeljak 17.12.2012 - 16:30

Milijanu Ristić, ćerku vranjskog policajca Mileta Ristića, fizički je napao Nemanja Tomović iz Vranja i pesnicom je udario u glavu.

Inspektor Ristić

O ovom slučaju Ristić je odmah obavestio Nezavisni policijski sindikat Srbije i načelnika PU Vranje Velinović Slađana, tražeći da se preduzmu odgovarajući koraci kako bi njegova porodica bila zaštićena.

U službenoj belešci koju je sastavio, Miljan Ristić navodi da je, u nedelju, kod svoje kuće, primetio da mu je ćerka uznemirena i da, na levoj jagodičnoj kosti ima blagu oteklinu i crvenilo.

- Na moje pitanje šta se desilo, Miljana je počela da plače i ispričala mi događaj koji se desio 16. decembra oko dva sata posle ponoći u ulici Sime Pogačarevića u Vranju.

Rekla mi je da je sa svojim drugaricama prilikom povratka iz diskoteke, bez ikakvog povoda i razloga fizički napadnuta od strane Nemanje zvanog Petko iz Vranja.

On je tada njoj sa još dvojicom momaka dobacivao pogrdna imena koja su je poveyala samnom.

Kada se Miljana njemu obratila rečima “Nemanja šta je bilo o čemu se radi?”, on je odgovorio “Šta je bilo, da nećeš možda da me tučeš?”, a zatim je povukao za kosu i udario pesnicom u predelu lica.

Tom prilikom rekao joj je „aj sada zovi oca Mileta da te brani, neka dođe, može samo da mi ga … – ispričao je otac Mile.

On  je telefonom odmah pozvao načelnika PU Vranje Slađana Velinovića i zatražio da isti u skladu sa svojim ovlašćenjima preduzme sve neophodne zakonske mere, kako bi zaštitio bezbednost njegove porodice.

- Smatram da je ovo smišljeni i ciljani atak na bezbednost moje porodice od strane lica iz kriminogene sredine, jer sve mere i radnje koje sam do sada u službi preduzimao prema licima koja su vršila krivična dela i vršili krivična dela iz oblasti krijumčarenja i narkomanije, bila su zakonita i profesionalna.

Takođe, bila su isključivo u interesu službe i zaštite života i imovine građana.

O navedenom događaju sam kao član sindikata obavestio centralu i predsednika NPSS Momčila Vidojevića, kako bi i on u skladu sa svojim ovlašćenjima preduzeo sve neophodne mere za zaštitu moje porodice –ističe Ristić.

Povodom ovog događaja oglasio se i Nezavisni policijski sindikat Srbije.

- Napadi na policijske službenike koji savesno i hrabro obavljaju svoj posao, kao i ataci na njihove porodice su nedopustivi.

NPSS će učiniti sve što je u njegovoj moći da na svaki način zaštiti porodicu policajca Ristića od brutalnih nasrtaja.

Zahtevamo da nadležni iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i PU Vranje hitno reaguju ovim povodom i preduzmu sve zakonom određene mere kako bi se svi osumnjičeni identifikovali i priveli pravdi.

Citiraću reči ministra Ivice Dačića da je napad na policajca napad na državu od koga zahtevamo da odmah reaguje.

Policajcu Ristiću obezbedićemo svaku vrstu pravne zaštite i podrške - istakao je Momčilo Vidojević, predsednik NPSS.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: