Nazad

Napokon Korisna Debata o PRETNJAMA i TENZIJAMA na jugu Srbije

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Četvrtak 05.12.2019 - 12:36

Vranje/Bujanovac - Naredni skup iz serijala "Napokon Korisna Debata" biće održan 6. decembra u Bujanovcu, mestu koje je uzburkalo formiranje opštinskog odbora Srpske desnice.

Tenzije u multinacionalnoj sredini FOTO: S. Tasić/OK Radio
Već tokom osnivanja, od njenog predsednika Miše Vacića čule su se pretnje upućene neistomišljenicima, podele na navodne i prave Srbe, a nisu izostali ni stari, ali nezaboravljeni termini kukolj, domaći izdajnici i raseljavanje.
 
Srpska desnica je, podsećamo, ušla u institucije nekoliko lokalnih samouprava na jugu Srbije: deo je lokalne vlasti u Vranju i Niškoj Banji, kao i Skupštine Opštine Medveđa
 
Stranačke odbore na jugu je, osim u Bujanovcu, formirala i u Lebanu, Bojniku i Svrljigu i niškim opštinama Pantelej, Medijana i Crveni krst.
 
O tome kako će formiranje Srpske desnice uticati na život građana u multinacionalnoj sredini kakva je Bujanovac, te ima li razloga za brigu govoriće Šaip Kamberi, predsednik Opštine Bujanovac, Zarije Mitić, predsednik Odbora Srpske desnice u Bujanovcu, Nikola Lazić, vlasnik portala Bujanovačke i Nedžad Behljulji, vlasnik TV Spektri.
 
Moderatorka je Gordana Bjeletić, glavna urednica Južnih vesti.
 
Napokon Korisne Debate organizuje Nacionalna koalicija za decentralizaciju (NKD) širom Srbije sa ciljem da se nađu konkretna rešenja za goruće probleme u lokalnim sredinama
 
Do sada su Napokon Korisne Debate održane u Paraćinu i Leskovcu
 
Debatu u Bujanovcu održaćemo u saradnji sa portalima Južne vesti i Bujanovačke.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: