Nazad

Ne kupajte se na Prvoneku!

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Četvrtak 13.06.2013 - 10:55

Kupanje na brani Prvonek kod Vranja je zabranjeno i opasno, upozoravaju u gradskom „Vodovodu“.

Brana Prvonek kod Vranja

Prema rečima nadležnih, i pored table upozorenja da kupanje i bacanje smeća nije dozvoljeno, u letnjim mesecima mnogi Vranjanci ne poštuju zabranu i od brane prave izletište.

– Kupanje je opasno i zabranjeno je na 500 metara sa leve i desne strane od brane.

Zaposlili smo čuvare ali ni oni nemaju ovlašćenja da se na bilo koji način obračunavaju sa masom ljudi koji dolaze na jezero da se kupaju i ostavljaju smeće za sobom.

U takvim slučajevima zovemo komunalnu policiju koja rešava problem na terenu – kaže Srđan Dekić, zamenik direktora vranjskog „Vodovoda“.

On najavljuje nove investicije i rekonstrukcije na brani Prvonek, čime će biti stvoreni uslovi za izlet i kupanje, ali ispod bedema.

– Ispod brane i sada postoji akvatorijum, ali je voda veoma hladna. S obzirom da smo dobili 70 miliona za završetak brane i dobijanje upotrebne dozvole, tender će biti sproveden, pa će firma koja bude dobila posao odraditi još jedan ispust koji će vodu izbacivati ispod akvatorijuma.

Dakle, na mestu za kupanje biće stajaća voda koju ćemo povremeno menjati – kaže Dekić.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: