Nazad

Nedelja mobilnosti: Tričković PEŠKE došao na posao

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Petak 21.09.2018 - 09:44

Grad Vranje podržao je inicijativu Stalne konferencije gradova i opština (SKGO), koja je u okviru Evropske nedelje mobilnosti, organizovala akciju pod nazivom „Dan bez automobila u gradovima i opštinama“.

Lični primer: Dejan Tričković, predsednik Skupštine grada FOTO: vranje.org.rs
U okviru ove akcije, SKGO je pozvala predsednike opština i gradonačelnike da ličnim primerom podrže principe Evropske nedelje mobilnosti tako što će u petak, 21. septembra, na posao doći bez automobila (pešice, javnim prevozom, biciklom).
 
- Evropska nedelja mobilnosti je manifestacija kojom se promovišu alternativni vidovi saobraćaja u odnosu na klasični, motorizovani saobraćaj koji koristi fosilna goriva i dobro je da se i ove godine afirmišu principi mobilnosti - rekao je predsednik Skupštine grada Dejan Tričković, koji je ličnim primerom podržao ovu akciju.
 
Učešćem u Evropskoj nedelji mobilnosti, gradovi i opštine iz Srbije se pridružuju Evropskoj inicijativi u koju je svake godine uključeno preko 2000 gradova i opština iz 45 država sa više od 250 miliona stanovnika, koji na taj način iskazuju svoju solidarnost sa principima održive urbane mobilnosti.
 
Prema najavama iz SKGO, današnju akciju podržali su i najviši predstavnici Beograda, Sombora, Niša, Šapca, Kruševca, Kraljeva, Sremske Mitrovice, Loznice, Pirota, Smedereva, Leskovca, Bele Palanke, Lapova, Osečine, Batočine, Vrbasa, Mionice, Preševa, Srbobrana, Bačkog Petrovca, Gadžinog Hana, Aranđelovca, Bečeja, Kanjiže, Svilajnca, Bačke Topole, Čajetine, Sokobanje i gradskih opština Stari Grad iz Beograda i Pantelej iz Niša.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Marko
21.09.2018. , 10:10
Pa kad nema kola iskrsi ih pred autobusku u pijanku.Hahaha cista drama pa nema gde. A organi ostadose na to slepi pored svih svedoka i slika.
Lola
21.09.2018. , 15:57
Можете о лазећи да долазите на посао али овај сте Град уништили!
Obozavaoc
21.09.2018. , 22:59
Svaka cast. Ovo je za svaku pohvalu. Dejan Trickovic je primer svih pravi covek koji predstavlja grad i skupstinu. Sve pohvale. Mogu samo da mu zavide oni koji ga mrze.
Obozavaoc
21.09.2018. , 23:00
Svaka cast. Ovo je za svaku pohvalu. Dejan Trickovic je primer svih pravi covek koji predstavlja grad i skupstinu. Sve pohvale. Mogu samo da mu zavide oni koji ga mrze.