Nazad

Nedelja u znaku ROLERA (FOTO)

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Ponedeljak 05.08.2019 - 14:14

Protekle nedelje Besna kobila i Vranje bili su centar Evropskog slaloma na rolerima.

Slalom na rolerima. Foto: G.Mitić/OK Radio

Od utorka 30.7 - 02.8. na Besnoj kobili održan je Roller Race kamp za sve kategorije pod pokroviteljstvom Svetske roler federacije, Srpske skejtbord i roler fedracije, tehnički organizator kampa bio je naš klub. Rukovodilac kampa jedan od najboljih Svetskih trenera Patrik Štipmfl iz Nemačke.

Demostratorke na kampu su bile jedna od najboljih Svetskih slalomašica današnjice Julija Šleger i najbolja Poljska slalomašica Anja Novak.


Učešće na kampu su uzeli timovi iz Nemačke, Poljske,Letonije,Italijei Slovenije kao gosti i naravno članovi našeg kluba kao domaćini kampa.

Kruna ovog kampa bile su dve World Ranking trke u centru Vranja obe iz kalendara Svetske roler federacije.

U subotu je voženo Otvoreno prvenstvo Srbije u slalomu na rolerima a po očekivanjima najviše uspeha imao je naš klub.

Zlatom i nazivom prvaka Srbije okitili su se sledeći naši takmičari Petra Stojiljković, Lazar Spasić
, Dunja Arsić, Strahinja Kostadinović, Petra Ljubisavljević, Stefana Stojanović, Emilija Arsić i Mia Dedinac.

Srebrni su bili Danica Ilić, Đurađ Ljubić, Nikola Kostadinović, Anastasija Stojanović, Kaja Sretić i Milica Petković. Bronzu je osvojio Lazar Antić.

Drugog dana vikenda vožen je Besnokobilski kup.Osvajači zlatnih medalja u svojim konkurencijama su Petra Stojiljkovic, Lazar Spasic, Dunja Arsic, Masa Jovic, Anastasija Stojanovic , Emilija Arsic i Mia Dedinac.


Srebrni su bili Milica Petkovic, Djuradj Ljubic, Danica Ilic, Strahinja Kostadinovic, Tadija Ljubisavljevic, Petra Ljubisavljevic, Stefana Stojanovic i Kaja Sretic.

Dok su se bronzama okitili Anastasija Veselino ic, Lazar Antic, Nađa Stamenković, Nikola Kostadinovic i Dunja Stojiljkovic.

U kombinaciji trka iz oba dana u apsolutnoj kategoriji kid zena najbrza je bila Julija Sleger iz Nemacke, druga Anja Novak iz Poljske a treca nasa najbolja slalomasica Mia Dedinac. Kod muskaraca najbrzi je bio Patrik Stimpfl iz Nemacke
, drugi njegov mladji brat Fransis, dok je treci bio Georgs Smalcs.

Ukupan bilans medalja je 15 zlatnih, 15 srebrnih i 7 bronzanih

U oba dana na trkama je učestvovalo 135 takmičara i srbije, Poljske, Nemačke, Letonije, italije, Slovenije i Slovačke među njima i neki od najboljih Svetskih slalomaša i prvaka Evrope.

Tehnički delegat na našoj trci ispred Svetske roler federacije bio je Ivars Šmalc koji je organizaciju trke ocenio najvišom mogućom ocenom. Takođe i ostali gosti iz inostranstva su prezadovoljni organizacijom, kampa i trke i našim gostoprimstvom.

Sledeća trka u našem gradu biće trka Svetskog kupa na kojoj ćemo okupiti najbolje Svetske slalomaše.

Race kamp i naše trke nesebično su pomogli Grad Vranje koji je naš projekat prepoznao kao projekat od velike važnosti za Grad, sportski savez grada Vranja, JKP Komrad, JKP Vodovod, Parking servis i brojni sponzori.


Nagrade za najbolje obezbedio je češki proizviđač roler opreme Tempiš koji je nastupio i sa svojim timom, a u pauzi između dve trke izveli su zajedno sa svojim peijateljima i SK Besna Kobila, TST Varšava, Inline Alpine Team Skawina i Snowfeel performans i prezentaciju slaloma na rolerima mnogobrojnoj Vranjskoj publici.

Sigurno najveći doprinos dobroj organizaciji doprineli su volonteri ( roditelji dece koja treniraju u našem klubu) koji su danima izgarali u organizaciji.

Slike i video materijal možete skinuti sa naše fb stranice Skijaški klub besna kobila ili Mia dedinac ( Inline Alpine Racers).




 

Foto Galerija

Slalom roleri-drugi dan

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: