Nazad

Neispravna voda za piće!

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Sreda 04.12.2013 - 13:45

Zavod za javno zdravlje u Vranju saopštio je da su rezultati kontrole zdravstvene bezbednosti vode za piće na javnim česmama na području grada Vranja pokazali da nije pronađena povećana aktivnost radionuklida od propisane.

ilustracija

Analiza kvaliteta vode koju piju Vranjanci sa javnih česama i bunara pokazala je međutim kod većine uzoraka mikrobiološku i hemijsku neispravnost.

 

Od ukupno 32 uzorka mikrobiološki je neispravno 25, a fizičko-hemijski 10 uzoraka vode.

 

Monitoring je sproveden radi određivanja eventualnog  prisustva osiromašenog uranijuma u pijaćim vodama kao posledice NATO bombardovanja 1999.

 

Analiza 32 uzorka vode rađena je u Zavodu za javno zdravlje u Vranju i Institutu  "Dr Dragomir Karajović " u Beogradu u okviru projekta „Pljačkovica 2013-kontrola bezbednosti voda“.

 

Моnitoring voda sa Pljačkovice nastavljen je ove godine kao potreba  praćenja zdravstvene ispravnosti vode na  gađanim lokacijama osiromašenim uranijumom i blagovremenog reagovanja i obaveštavanja građana Vranja, ukazuju u Zavodu za javno zdravlje.

 

Tatjana Stamenković

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: