Nazad

Nema šale sa koronom: Sve INSPEKCIJE kreću u akciju, formirani OPERATIVNI TIMOVI

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Četvrtak 25.06.2020 - 10:21

Gradski štab za vanredne situacije obaveštava građane, da će u okviru mera za sprečavanje širenja virusa COVID 19, od četvrtka u ranim jutarnjim časovima, biti nastavljena dezinfekcija sabraćajnica u gradu, javnih površina i pijačnih prostora, koju će sprovesti JP "Vodovod"i JKP "Komrad".

Jača kontrola poštovanja preventivnih mera zaštite od korone FOTO: G. Mitić/OK Radio
Formirani stručnо operativni timоvi za praćenje stanja u okviru privrednih subjekata, pravnih lica i preduzetnika koji obavljaju prevoz putnika, kao i javnih i komunalnih preduzeća, pravnih lica i preduzetnika koji obavljaju delatnost u oblasti trgovine na malo, usluge u oblasti ugostiteljstva, i usluge u trgovinskim centrima i sličnim objektima, kao i tim za praćenje stanja u okviru školskih i predškolskih ustanova, i ustanova čiji je osnivač Grad Vranje, pojačaće kontrolu poštovanja preventivnih mera zaštite od virusa COVID 19
 
Biće pojačana kontrola i od strane sanitarne inspekcije i inspekcije rada i sabraćajne inspekcije
 
Pravna lica i preduzetnici, koji obavljaju delatnost u oblasti trgovine na malo, usluge u oblasti ugostiteljstva, kao i usluge u trgovinskim centrima i sličnim objektima dužni su da preduzimaju sve neophodne preventivne mere
 
U vezi s tim, Gradski štab za vanredne situacije obaveštava sva pravna lica i preduzetnike da su dužni da, u skladu sa Uredbom o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID-19, primene sve preventivne mere od uticaja na bezbednost i zdravlje zaposlenih i korisnika usluga, a posebno one koje se odnose na sprečavanje širenja zarazne bolesti COVID-19
 
To podrazumeva organizovanje procesa rada koji obezbeđuje održavanje fizičke distance, odnosno međusobnog rastojanja između dva lica od najmanje dva metra.  
 
Obavezna je dezinfekcija mobilijara, mašina, alata i uređaja za rad posle pružene usluge svakom pojedinačnom korisniku. 
 
Takođe, obavezna je upotreba zaštitnih sredstava tj. maski i rukavica od strane zaposlenih. 
 
U slučaju manjeg rastojanja od dva metra između korisnika obavezno je pružanje usluga uz primenu staklene, plastične ili slične barijere, uz obaveznu dezinfekciju prostorija i podova, upotrebu zaštitnih sredstava tj. maski i rukavica i od korisnika usluga. 
 
Poslodavac je dužan da u cilju osiguranja zaštite i zdravlja zaposlenih, radno angažovanih i stranaka obezbedi sve, opšte, posebne i vanredne mere koje se odnose na higijensku sigurnost objekata i lica. 
 
Gradski štab za vanredne situacije apeluje na pravna lica, preduzetnike, korisnike usluga i na sve građane da se odgovorno ponašaju i preduzimaju sve neophodne preventivne mere zaštite od virusa COVID-19.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:

25.06.2020. , 12:30
Gospodo,vratite zeleni pijac kao sto je bio pre korone .Tada su i proizvodjaci i potrosaci imali distancu od kako ste ih sabrali u saku jada moralo je do ovoga da dodje.Sramota za Vranje.