Nazad

Nišani miri zavađenu braću

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Subota 01.09.2012 - 11:44

Predsednik Albanije Bujar Nišani primio je u Prištini, na svoj zahtev, najviše političke predstavnike Albanaca sa juga Srbije.

Sa jednog od protestnih mitinga Albanaca u BUjanovcu
Albanski elektronski mediji iz Bujanovca i Preševa prenose da su novoizabrani predsednik Albanije i njegovi saradnici, u Prištini razgovarali sa sedmočlanom delagacijom u kojoj su istovremeno bili i predstavnici lokalnih samouprava.
 
U razgovoru su učestvovali lideri političkih partija Riza Halimi (Partija za demokratsko delovanje), Ragmi Mustafa (Demokratska partija Albanaca), Nagip Arifi (Demokratska partija), Jonuz Musliu (Pokret za demokratski progres), Rami Zuljfiju (Demokratska unija Albanaca) i Skender Destani (Demokratska unija doline).
 
Sedmi učesnik delegacije sa juga Srbije bio je Galip Bećiri, predsednik Nacionalnog saveta Albanaca.
 
Albanski mediji sa juga Srbije, pozivajući se na svoje izvore, kažu da je ključna tema razgovora bila razdor i dugogodišnja medjusobna velika netrpeljivost albanskih lidera.
 
U drugom delu, saradnici predsednika Albanije Bujara Nišanija razgovarali su sa predstavnicima lokalnih samouprava Bujanovca i Preševa o mogućnostima ekonomske saradnje izmedju albanskih i kompanija sa juga Srbije.
 

Posle stupanja na dužnost 24. jula ove godine, Bujar Nišani je za svoju prvu posetu u svojstvu predsednika Albanije, izabrao Kosovo i Prištinu. 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: