Nazad

Nova donacija USAID-a

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Utorak 19.06.2012 - 14:57

U Vranu je u utorak potpisan ugovor o donaciji sa pet mladih preduzetnika čiji su projekti odabrani u okviru programa „Od ideje do realizacije“.

Sa lica mesta
Ugovor su potpisali gradonačelnik Vranja Miroljub Stojčić i direktor USAID-ovog  Programa za jačanje ekonomske sigurnosti Majkl Pilsberi. 
 
Cilj projekta je da preduzetnicima grada Vranja pruži podršku za razvoj proizvodne delatnosti. Sredstva u iznosu od 10.000 dolara izdvajaju USAID i Grad Vranje.
 
Gradonačelnik Stojčić podsetio je da saradnja Vranja sa USAID-om traje već preko deset godina, i da je realizovano oko 35 projekata, koji su obuhvatili oblast ekonomskog razvoja, infrastrukture, unapređenju samouprave. 
 
– USAID je uložio oko 420.000 evra u grad Vranje, a sa drugim partnerima još 1,2 miliona evra – kaže Stojčić.
 
Majkl Pilsberi kaže da je činjenica da su investicije u mala i srednja preduzeća  najefikasnije investicije koje jedna lokalna zajednica može da uloži u svoj razvoj. 
 

- Gradsku upravu u Vranju treba pohvaliti, budući da je uložila  u razvoj sistema podrške mladim preduzetnicima, kao što je Kancelarija za mlade – kaže Pilsberi.  

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: