Nazad

Nova hapšenja građevinske mafije u Vranju

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Ponedeljak 26.05.2014 - 13:42

Bivši načelnik odeljenja za imovinske pravne poslove Grada Vranja Miroljub Mitić zvani Tunta i službenik tog kabineta Slavoljub Todorović zvani Bube privedeni su u petak Višem tužiocu zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj.

Sporna zgrada panoramio.rs

- Oni se terete da su u svojstvu ovlašćenih lica izdali dozvolu za sanaciju i adaptaciju poslovnog prostora „Vranjanka“. Na tom mestu je sada kineski tržni centar – rekla je Danijela Trajković iz Višeg javnog tužilaštva u Vranju.

Tržni centar nalazi se u glavnoj ulici u Vranju, a nekada je to bila prodavnica u sklopu firme „7. juli“.

Gradonačelnik Vranja Zoran Antić kaže da ne zna ništa vezano za ovaj slučaj, ali da će narednih dana preispitati rad Odeljenja za imovinsko-pravne poslove i rad inspekcijskih službi. Kako je kazao, najviše problema ima u tom sektoru.

Uprava kriminalističke policije MUP-a i PU u Vranju, u saradnji sa BIA uhapsila je novembra prošle godine sedam osoba, za koje se sumnjalo da su zloupotrebili službeni položaj gradeći bez građevinske dozvole, čime su pribavili protivpravnu imovinsku korist veću od 1.800.000 evra.

Iza rešetaka su se našli direktor „Europetrola“ Goran Vučković, suvlasnici firme „7. juli“ Dragan Jović i Novica Stošić, šef građevinske inspekcije u Vranju Vesna Jovanović, građevinski inspektor Zoran Cvetković, projektant inženjerske komore Srbije Snežana Ristić i raniji Načelnik opštinske uprave u Vranju Nebojša Ljubić.

Policija je sumnjala da su Dragan Jović, Novica Stošić i Goran Vučković zaključivanjem ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji između firmi kojima su rukovodili obavili bespravnu izgradnju objekata na četiri lokacije u Vranju bez građevinskih dozvola.

Jedan od objekata je i sadašnji kineski tržni centar.

Inače, Miroljub Mitić je penzioner, a Slavoljub Todorović je i dalje zaposlen u Gradskoj upravi u službi za imovinsko pravne poslove.

Pritvor im nije određen i proces će biti nastavljen u, kako nam je saopšteno, redovnom postupku.

autor: Aleksandar Aca Stojković

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: