Nazad

Nova KOVID BOLNICA: I Bujanovačka banja za obolele od virusa korona

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Ponedeljak 20.07.2020 - 14:48

Bolnica za rehabilitaciju u Bujanovačkoj banji od ponedeljka je u kovid sistemu, potvrdio je Bujanovačkim direktor Goran Nedeljković.

Dovoljno ležajeva, ali malo opreme FOTO: bujanovackabanja.co.rs
Prema njegovim rečima, Banja je predviđena za hospitalizaciju obolelih od korone iz Bujanovca i Preševa sa lakšom kliničkom slikom
 
Nedeljković ističe da se u iščekivanju prvih pacijenata u Banji još uvek vrše pripreme za funkcionisanje po kovid pravilima, a posebno na nabavku opreme koje nema dovoljno.
 
Od opreme nam treba sve, tražimo od države, ali i od donatoraImamo mobilni respirator na kojem je potrebna manja intervencija da bi bio funkcionalan. 
 
Potrebne su nam boce sa kiseonikom koje hitno moramo da nabavimo – kazao je Nedeljković za Bujanovačke.
 
Za sada nije u planu angažovanje medicinskog osoblja iz drugih zdravstvenih ustanova, jer se procenjuje da su tri lekara zaposlena u Banji dovoljna za početak, s tim što će banjsko osoblje imati pomoć kolega iz hitnih službi domova zdravlja Bujanovac i Preševo, koji će se smenjivati za noćna dežurstva.
 
U najgorem mogućem scenariju Bujanovačka banja bi mogla da primi do 150 pacijenata.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: