Nazad

Nova većina u Trgovištu na pomolu

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Subota 08.09.2012 - 09:43

„Prekomponovanjem“ koalicije, koju sada čine socijalisti, demokrate i naprednjaci, nisu isključene promene i na nekim najvišim funkcijama u lokalnoj samoupravi, uključujući tu i mesto predsednika opštine.

Trgovište
- Promena skupštinske većine u Trgovištu je politička realnost kojom bi bila napravljena  ravnoteža i ispoštovana izborna volja gradjana - izjavio je Darko Tomić, lokalni lider URS, apsolutni pobednik poslednjih lokalnih izbora, koji je sa još devet odbornika trenutno jedina opozicija skupštinskoj većini.
 
Tomić kaže da se očekuju „instrukcije“ iz Beograda, čak i dolazaka u Trgovište nekih visokih funkcionera stranaka, koji treba da „ispeglaju“ neke odnose u lokalnoj samoupravi.
 
- Očekuju nas novi pregovori koji treba da dovedu do nove skupštinske većine. Ja se nadam da će u tim razgovorima neki politicki činioci u lokalnoj vlasti pokazati visok stepen zrelosti, jer je trenutno stanje u opštini Trgovište alarmantno - nastavlja Tomić.
 
Po mšljenju predsednika opštine Radoslava Jordanovića (SPS), vlast se menja samo na izborima, ali piznaje da se vode neki „nezvanični razgovori“ u koje je uključen i Beograd.
 
- Ako do zahteva dodje, učestvovaću u svim razgovorima koji donose dobro gradjanima opštine. Ja očekujem da će se o tome nešto više znati posle 15. septembra i da će okviri tih promena biti formulisani u Beogradu - kaže Jordanović.
 
Informaciju o mogućim promenama u Trgovištu potvrdio je narodni poslanik Dragan Nikolić, regionalni šef Srpske napredne stranke (SNS) konstatacijom da je „u politici sve moguće“.
 
- Što se nas tiče, mi smo zadovoljni koaliciom u Trgovištu i odnosom partnera u lokalnoj vlasti. Smatram da tu ne treba ništa menjati, ali znate kako je, u politici je sve moguće - kaže Nikolić.
 
Ukoliko dodje do prekompozicije vlasti, svi se slažu da ona mže da bude samo na štetu lokalnih demokrata. Medjutim, tamo niko nije želeo da priča na tu temu.
 

Vlast u Trgovištu sa 15 od ukupno 25 mandata čine DS sa šest, SPS sa pet i SNS sa četiri mandata, dok je u opoziciji samo URS sa 10. 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: