Nazad

Novčana kazna zbog PRETNJI SMRĆU NOVINARKI NOVOSTI

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Četvrtak 23.01.2020 - 11:24

Zbog pretnji smrću i ugrožavanja sigurnosti novinarke "Novosti" iz Vranja, Jelene Stojković, Osnovno javno tužilaštvo, kaznilo je Ivanu S. osumnjičenu za pretnje, novčanim iznosom od 40 hiljada dinara.

Novac bi trebaloa da bude uplaćen u humanitarne svrhe. Foto: S.Tasić/OK Radio

- Nakon saslušanja osumnjičene, koja je izrazila stvarno kajanje, doneta je javnotužilačka odluka o odlaganju kivičnog gonjenja, i naloženo da uplati ovaj iznos u humanitarne svrhe u roku od šest meseci.

Za ovo delo zaprećena kazna je od 6 meseci do pet godina, što znači da su se stekli uslovi za primenu načela oportuniteta - kaže portparol Osnvnog javnog tužilaštva u Vranju Miodrag Stojanović.

Nakon što su, početkom novembra prošle godine, "Večernje novosti" objavile tekst o neprikladnim fotografijama učenice OŠ "Radoje Domanović" u Vranju, koje su se proširile po školama, novinarka Jelena Stojković, autorka teksta, dobila je pretnje smrću od majke devojčice, Ivane S.

Ona je novinarki uputila više od 40 telefonskih poziva sa pretnjama da će “ubiti nju i njeno dete ispred vrtića”.

Slučaj je odmah prijavljen policiji, a žena privedena.


Tokom saslušanja u Tužilaštvu, priznala je sve, i sagalsila se sa odlukom o odlaganju gonjenja.

 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: