Nazad

Novi požari kod Trgovišta i Bosilegrada

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Sreda 30.10.2019 - 14:01

Požari bukte na jugoistoku Srbije, u nepristupačnim predelima Stare planine, kod Trgovišta, Prokuplja, Vranja i Bosilegrada, javlja RTS.

Prema Trgovištu se iz pravca Vranjske Banje širi novi požar FOTO: OK Radio
U delu opština Trgovište i Bosilegad na snazi je vanredna situacija, a u okolini Vranja angažovani su i helikopteri.
 
Juče su iz opštine Trgovište zbog dima evakuisane tri osobe, navodi se u izveštaju RTS-a.
 
Predsednik Opštine Bosilegrad Vladimir Zaharijev rekao je da je 20 mahala na toj teritoriji zahvaćeno požarom, ali da vatrogasno-spasilačke jedinice danonoćno dežuraju.
 
U Trgovištu je na lokaciji Crveni grad požar smanjen, ali je iz pravca Vranjske banje izbio novi, rekao je predsednik te opštine Nenad Krstić.
 
U Vranju, na području Čestelina, nema širenja požara, gasi se na manjem terenu.
 
U pomoć su pritekli i vatrogasci iz drugih delova Srbije, a priključiće im se i dodatne snage.
 
Očekuje se da će veći deo požara u toku dana biti stavljen pod kontrolu.
 
Na Staroj planini, gde gori nekoliko desetina hektara niskog rastinja i deo šume, angažovano je 200 vatrogasaca i pripadnika Žandarmerije, a očekuje se da će im najavljena kiša olakšati posao.
 
Trebalo bi da se sutra vatrogascima priključi i ruski avion "iljušin 76", najavio je načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić.
 
Rekao je da će se, ukoliko vremenski uslovi dozvole, u gašenje požara biti uključeni i helikopteri MUP-a i poljoprivredna avijacija.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: