Nazad

Novi roman Nenada Petrovića

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Četvrtak 30.08.2012 - 08:28

„Silazak u Atlantis“ naziv je novog, četvrtog po redu romana vranjskog književnika srednje generacije Nenada Petrovića (1961) koji živi i radi u Beogradu.

Sam autor na korici romana „Silazak u Atlantis“ je zapisao da je to „prvi domaći roman o kloniranju“, a za OK  radio, Petrović ovaj zapis ovako objašnjava.

 

- To je roman-utopija iz mitskog Atlantisa koji za polazište ima Platonov opis davno nestalog ostrva na kome je živela zlatna ljudska vrsta, vadjenje njihovih ostataka sa tavnog dna uspomena čovečanstva i ponovno uspostavljanje jednom nasilno prekinutog poretka - kaže on.

 

Nenad Petrović je stvaralački bljesnuo 1996. godine, kada su „Stubovi kulture“ objavili njegov roman prvenac „Čovek koga je trebalo ubiti“.

 

Pet godina kasnije „Narodna knjiga“ mu objavljuje roman „Arijadnino klatno“, a treći roman „Sectio caesarea“ je izdao autor 2001. godine.

 

Petrović je autor i dve knjige priča: „Rane, ožiljci, melemi“ samostalno izdanje 1997. i „Ugriz rajske zmije“ izdanje „Nolita“ 2003. godine.

 

Poslednji Petrovićev roman „Silazak u Atlantis“ izdao je beogradski „Partenon“. 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: