Nazad

Novi skandal u Bolnici: Sestre počele da otpuštaju pacijente

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Petak 24.05.2013 - 01:48

Novi skandal potresa ovih dana odeljenje Hirurgije Bolnice u Vranju, pošto su bahati zaposleni samovoljno kući poslali teško bolesnog pacijenta, bez obzira na posledice.

Odeljenje Hirurgije Bolnice u Vranju

Svetozar J. (80) iz Vranja ima tumor žuči i hospitalizovan je na Hirurgiji u Vranju. On ne uzima hranu, po preporuci lekara, već samo intravensku infuziju.

Kao težak slučaj, upućen je na operaciju u niški Klinički centar, odakle je vraćen, jer mu dokumentacija i analize iz vranjskog ZC nisu bili potpuni.

Praktično, ovdašnji veliki stručnjaci nisu znali ni papire da popune na pravi način.  

Ali, to je tek početak muka ovog pacijenta. Nakon što je vraćen na vranjskku Hirurgiju čekalo ga je iznenađenje. Izvesna medicinska sestra mu je saopštila da mora da napusti odeljenje, jer je „doktorka van zgrade i ne može da ga primi“.

Cela priča i ne bi bila do te mere skandalozna, da rečeni pacijent zvanično nije na bolničkom lečenju i da se ne vodi kao pacijent Hirurgije, koga nekakva medicinska sestra niti može da primi, niti da otpusti iz bolnice. Ako se stvar ne dešava u Vranju, naravno.

Svetozaru je ostalo samo da moli i kumi sve i svakoga, te da preko medija alarmira javnost.

Posle svega, on je ipak smešten na odeljenje, ali uz brojna negodovanja i svađa njegove porodice i novinara sa lekarima i sestrama na Hirurgiji.

 – Naslušali smo se raznih gluposti koje su se dešavale na ovom odeljenju, ali da ćemo ovako nešto doživeti, to nismo mogli ni da slutimo.

Prevršili su svaku meru iole normalnog i civilizovanog ponašanja, a znaju da viču na nas zašto smo obaveštavali novinare – kažu članovi porodice Svetozara J.

Na odeljenju Hirurgije  novinara OK Radija primio je dežurni hirurg Predrag Pocevski, ali je veoma drsko odgovorio da nije upućen u slučaj spornog pacijenta.

– Ovo je strašno. Sve što bi rekli izvrćete i pravite kako vama odgovara, a kada bi ste pisali o svim lopovlucima u gradu, gde bi nam bio kraj - povišenim tonom naglas je razmišljao Pocevski.

Direktor Zdravstvenog centra Uroš Trajković obavio je razgovor sa načelnikom Hirurgije Batom Manasijevićem i kako je kazao, problem sa pacijentom je odmah rešen.

Na kraju, javnost ostaje uskraćena za predviđanje da li će i kada bahatost  lekara, medicinskih sestara i tehničara na Hirurgiji u Vranju konačno jednom prestati.

Ovo nije prvi sličan slučaj,  a za Hirurgiju u bliskoj prošlosti vežu se brojne afere i skandali, od kojih ni jedan do sada nije dobio zvaničan i konačan epilog.  

 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: