Nazad

Novica Tončev: "Govorio sam Ivici da ne ulazi u politiku"

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Ponedeljak 11.02.2013 - 13:24

Nakon brojnih optužbi na račun savetnika premijera Ivice Tončeva i otvaranja afere „Banana“, predsednik opštine Surdulica i njegov rođeni brat Novica Tončev izjavio je za OK Radio da se ograđuje od svega što se u javnosti poslednjih dana iznosi, navodeći da on nema nikakvih kontakata sa Ivicom.

Novica Tončev

 

– Žao mi je što se moje ime i prezime moje porodice sve vreme od izbijanja afere provlači kroz medije. Želim da istaknem da ja nemam nikakve veze sa rođenim bratom Ivicom, niti sa njim komuniciram pune četiri godine.
 
Znam samo da je ceo kapital koji poseduje stekao u Austriji – kaže Tončev. 
 
On napominje da je svog brata svojevremeno upozoravao da ne ulazi u politiku i da je zbog toga sa njim prekinuo svaki kontakt. 
 
– Lepo sam mu govorio da se ne petlja sa politikom jer mu to u životu ne treba i nije me poslušao. Čim se učlanio u SPS, sa mnom je završio. Obojica imamo svoj princip života i rada i to su dva dijametralno suprotna stava. 
 
Ja sam pre nekoliko godina bio u SPS-u, pa sam izašao i oformio grupu građana sa kojom sam i pobedio na lokalnim izborima, ali ne zato što je moj brat bio u toj stranci. Tada se nisam slagao sa politikom Opštinskog odbora, ali sam se posle izvesnog vremena vratio sa svojim ljudima u SPS. 
 
U svakom slučaju se ograđujem od svega što se poslednjih dana priča o porodici Tončev. Nemam ja nikakve veze sa tim – kaže prvi čovek Surdulice. 
 
Inače, najnovije sumnje na račun Ivice Tončeva tiču se njegove imovine, koju, kako prenose mediji, nije prijavio Agenciji za borbu protiv korupcije. Zvanično je pokrenut  postupak vanredne kontrole izveštaja o imovini savetnika premijera Ivice Dačića zbog sumnje da nije prijavio sve što poseduje. 
 
Ivica Tončev je Agenciji prijavio jedan trosoban, dva dvosobna stana, lokal od 260 kvadrata, jednu kuću i dva placa od po sedam i pet ari. 
 
Pored toga, sumnja se da je falsifikovao diplomu Građevinskog fakulteta iz Prištine, kao i da je sarađivao sa određenim kriminalnim grupama. 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: