Nazad

Obezbeđeno grejanje?

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Petak 03.10.2014 - 09:35

Preduzeće „Novi dom“ u Vranju spremno je za grejnu sezonu koja će početi 15. oktobra.

Hoće li ove zime radijatori biti topli?

Prema rečima direktora tog preduzeća Nebojše Radulovića, na sastanku u Ministarstvu energetike dogovoren je niz mera kojima će biti obezbeđeni energenti do kraja grejne sezone.

– Problem je bio u šest gradova u Srbiji, ali samo zato što je reč o toplanama koje koriste samo mazut.

Imali smo sastanak sa ministrom energetike i dogovorili niz mera koje ćemo preduzeti kako bi potrošači imali grejanje do kraja sezone.

Dakle, očekujemo da neće biti nikakvih problema ove zime, tako da građani ne treba da brinu – kaže Radulović.

On dodaje da će i Grad biti uključen i nabavku mazuta i da je za narednu nedelju zakazano probno grejanje stanova i poslovnih prostorija.

U saopštenju Ministarstva energetike stoji da će gradovi i opštine dodatno podržati svoje toplane i obezbediti neophodne količine energenata koje garantuju siguran početak grejne sezone i stabilno snabdevanje za prvih nekoliko meseci.

Ministarstvo će, kako se navodi, u saradnji sa gradovima i opštinama pratiti stanje i biće preduzet niz mera da se situacija drži pod kontrolom.

- Toplane su obavezne da plaćaju energente, a Ministarstvo rudarstva i energetike podseća sve građane i potrošače na obavezu da plaćaju grejanje – stoji između ostalog u saopštenju.

 

Inače, „Novi dom“ u ovom trenutku raspolaže sa 200 tona mazuta, što je dovoljno za prvih nekoliko meseci od početka grejne sezone, koja počinje 15. oktobra i traje do 15. aprila.

autor: Aleksandar Aca Stojković

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: