Nazad

Objavljen novi konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoskih kuća u 2023. godini

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Četvrtak 09.03.2023 - 13:16

Ministarstvo za brigu o selu je i ove godine raspisalo Konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom.

Foto:OK radio,S.Tasić
Za tu namenu  Vlada Republike Srbije je odredila sredstva u ukupnom iznosu od 500.000.000,00 dinara. Na Konkurs se mogu javiti mladi poljoprivrednici pojedinci, bračni parovi ili vanbračni partneri, kao i samohrani roditelji koji ispunjavaju i druge uslove predviđene javnim konkursom. 
 
Gradska uprava Vranje poziva sve zainteresovane da iskoriste ovaj vid pomoći države, koja je zbog velikog interesovanja građana odvojila značajna sredstva za ovu meru. Potencijalni korisnici ovog programa treba da konkurišu zajedno sa lokalnom samoupravom i to u što kraćem roku, jer će se bespovratna sredstva odobravati po redosledu podnetih prijava. Ukupna vrednost seoske kuće sa okućnicom ne može biti veća od 1.200.000,00 dinara, a njenu tržišnu vrednost utvrđuje jedinica lokalne samouprave u saradnji sa nadležnim poreskim organom i nadležnim organom za geodetske poslove. 
 
Shodno uslovima Konkursa podnosioci prijave moraju biti punoletni državljani Republike Srbije, da nemaju više od 45 godina, da nisu vlasnici nepokretnosti na teritoriji Srbije, da nisu u postupku odobravanja sredstava za kupovinu nepokretnisti... Sve ostale informacije zainteresovani mogu preuzeti sa linka https://mbs.gov.rs/konkursi.php .
 
Seoska kuća sa okućnicom treba da ispunjava osnovne uslove za život i stanovanje, da poseduje struju, vodu, kanalizaciju, kao i infrastrukturu predviđenu konkursom. Rok za podnošenje zahteva je 30. novembar 2023. godine. Međutim, kako je već pomenuto, sredstva će se dodeljivati po redosledu podnetih prijava, do utroška budžetskih sredstava.
 
Zainteresovani građani sa područja grada Vranja sva obaveštenja i detaljne informacije za učešće na konkursu mogu dobiti u kancelariji broj 37, Gradske uprave grada Vranja, u ul. Kralja Milana broj 1.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: