Nazad

Odabrano 33 projekta mladih u Vlasotincu i Vladičinom Hanu

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Četvrtak 14.03.2024 - 09:29

Vlasotince i Vladičin Han, 13. mart 2024 – Fondacija Ana i Vlade Divac je ove nedelje potpisala ugovore sa 33 neformalne grupe mladih iz Vlasotinca i Vladičinog Hana za projekte koji će biti podržani u okviru Omladinskih fondova u ovoj godini. Projekti, čija će ukupna vrednost iznositi 2.700.000 dinara, biće raznovrsni – od obuka za kreativno korišćenje 3D štampača preko osmišljavanja pozorišne predstave za mlade, do renoviranja sporstkih terena i prostora na kojima se okupljaju mladi u ove dve opštine.

Foto:Fondacija
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
„Ovime se ukupan broj projekata koji su podržani u okviru Omladinskih fondova za dve godine popeo na 150, i nama je veoma drago da smo zahvaljujući donatorima i učešću nekih opština uspeli da podržimo ovako veliki broj inicijativa mladih“, rekla je Jelena Rakić, projektna menadžerka iz Fondacije Ana i Vlade Divac.
 
Svi projekti koji su izabrani na konkursu pozitivno utiču na poboljšanje života mladih u najrazličitijim oblastima, kao što su kultura, obrazovanje, sport, zdravlje i bezbednost.  Među njima je i veliki broj projekata iz seoskih sredina, što će u narednim mesecima poboljšati uslove za život mladih u ruralnim zajednicama. 
 
Opština Vlasotince je ove godine obezbedila milion dinara učešća za projekte koji će biti podržani u ovoj opštini, što je omogućilo da komisija odabere čak 21 projekat mladih, dok je u Vladičinom Hanu za podršku odabrano 12 inicijativa neformalnih grupa mladih.
 
O projektima, koji bi po planu trebalo da budu završeni do kraja maja ove godine, odlučivao je Odbor koji su činili odabrani mladi ljudi iz Vlasotinca i Vladičinog Hana.
 
Omladinski fondovi realizuju se sa ciljem povećanja učešća mladih osoba u procesima lokalnog razvoja kroz dodelu bespovratnih novčanih sredstava projektima koje sami pokreću i vode mladi. U okviru projekta Nemačke razvojne saradnje „Perspektive za mlade u ruralnim sredinama u Srbiji“ koji sprovodi GIZ u partnerstvu sa Ministarstvom turizma i omladine, podržavaju se omladinski fondovi u izabranim zajednicama: Obrenovac, Prokuplje, Zaječar, Vlasotince i Vladičin Han. U toku ove i prethodne godine podržano je ukupno 150 projekata mladih iz ovih pet lokalnih samouprava. 
 
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: