Nazad

Odbačene sve prijave protiv Stojkovića (DS)

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Petak 20.09.2013 - 10:53

Osnovno tužilaštvo u Vranju odbilo je dve krivične prijave protiv bivšeg direktora Direkcije za izgradnju Dragana Stojkovića.

Stojković

Protiv njega je prijave u septembru prošle godine podneo sadašnji zamenik direktora Dejan Stanojević, zbog navodnih malverzacija u preduzeću za vreme Stojkovićevog direktorovanja, kao kadra DS-a.

- To je bio Stanojevićev pokušaj da se dodvori svojoj novoj partiji, SNS-u, u koji je prebegao iz DSS-a i da se pridruži opštem progonu kadrova Demokratske stranke u Vranju i Srbiji.

Prva krivična prijava se odnosila na nepravilnosti oko javne nabavke, druga na uređenje gradskog građevinskog zemljišta bez uplaćene naknade.

Zbog moje odbrane u medijima, Dejan Stanojević je podneo i privatnu tužbu protiv mene i postupak je u toku - kaže Stojković.

On je dodao i da su protiv njega podnete još četiri anonimne prijave, ali nisu procesuirane.

Jedna je zbog prodaje zemljišta za ''Ideu'', druga nabavka pauk vozila, treća obračun za gradsko građevinsko zemljište i četvrta za navodnu kupovinu stana u Beogradu, vrednog 100.000 evra.

- Ništa od toga nije tačno. Sve smo radili po zakonu, uz poštovanje propisane procedure i sa projektnom dokumentacijom.

Cilj je bio da se ukalja ugled DS i moj ugled – kazao je Stojković, podsećajući da je dok je Dejan Stanojević bio direktor Direkcije, od 2004. do 2008. godine preko 85 miliona dinara uloženo u parking garažu koja je prazna.

- Kosovska ulica je izgrađena bez atmosferske kanalizacije, Sime Pogačarevića bez rekonstuisanja vodovodne mreže pa je raskopavana više od 40 puta nakon toga, građevinsko zemljište na 80 lokacija za barake i kioske je izdato po ličnoj volji, bez procedure.

Stubiće koji ne dozvoljavaju parkiranje na trotoaru plaćao je Stanojević po 5.000 dinara.

Novo rukovodstvo Direkcije, gde je Stanojević sada zamenik direktora, najpre je sebi povećalo koeficijent za plate za šestinu, kupilo nove mobilne telefone i automobile, dok ''stari'' Citroen C5 vozi gradom nepoznato lice.

Nastavlja da pravi astronomske račune u ''Našoj etno kući'' u Bujanovcu, ne koriste kupljenu mašinu za obeležavanje ulica, već kolovoze obeležava firma iz Niša, što je pet puta skuplje.

To će grad koštati više od tri miliona dinara – ističe Stojković.

Na pitanje kako to da je prihod od SMS naplate parkiranja povećan tri puta, Stojković je odgovorio da mu je drago što sadašnje rukovodstvo Direkcije nastavlja posao koji su oni započeli.

- Mi smo uveli ovakav način naplate parkiranja u gradu sa namerom da se uvede red u saobraćaju. Drago mi je da novo rukovodstvo Direkcije ide našim stopama, a logično je da mora da poveća prihod kako bi opravdali prijem novih radnika, populano nazvanih kontrolori nad kontrolorima.

Ali, da podsetim, osnovni zadatak Direkcije je izgradnja i uređenje komunalne infrastrukture - kaže Stojković.

Na kraju bivši direktor Direkcije je podsetio na rezultate rada preduzeća dok je on bio na čelu istog.

Kako je kazao, asfaltirane su 83 ulice,17 ulica je pošljunčano, izgrađena je 21 fekalna kanalizacija, 19 atmosferskih kanalizacija, 13 vodovodnih mreža, zatim tu su rekonstrukcije mostova, sportskih terena,  raskrsnica, trgova, parkova, autobuskih stajališta, prolaza za invalide, trotoara i šetališta.

Aleksandar Aca Stojković
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: