Nazad

Odlaganje testa loše po učenike

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Utorak 18.06.2013 - 13:45

Odlaganje polaganja završnog testa iz matematike, na šta se u utorak posle sramote sa ranim otkrivanjem pitanja odlučilo ministarstvo prosvete, negativno će se odraziti na učenike u Vranju, ocenjuju nadležni.

Ilustracija

Jovica Stevanović, predsednik Okružne upisne komisije za Pčinjski okrug kaže da polaganje testa iz matematike u sredu počinje u 12, umesto pplaniranog testa u utorak u 10.

Direktori osnovnih škola na teritoriji Vranja  u obavezi su da u u sredu ujutru preuzmu testove u  Školskoj upravi u Leskovcu.

Testovi će prema njegovim rečima Školskoj upravi u Leskovcu  iz ministarstva biti dopremljeni već u utorak poslepodne.

- Direktori su obavestili učenike i nastavnike koji će dežurati i  pregledavati testove da najkasnije pola sata pre podneva u sredu dođu u školu.  

Ono što je najbitnije za nas je da ovde nije bilo nikakvih incidenata.

Mi smo testove preuzeli u subotu i njih je obezbeđivala policija u O.Š. „Vuk Karadžić“.

Novonastala situacija je neprijatna kako za učenike i roditelje tako i za nas – objašnjava Stevanović.

On kaže da se slična situaciju dogodila pre petnaestak godina kada su kvalifikacioni ispit osmaci polagali u srednjim, a ne u osnovnim školama.

Dušan Stevanović, direktor O.Š. „Vuk Karadžić“ otkriva da su se zbog odlaganja testa iz matematike neki đaci radovali, ali neki nisu.

On kaže da je u zemlji Srbiji sve moguće pa i to da su pre polaganja "procurela" rešenja testa.

-Ta psihička barijera za učenike može da bude opasna, jer se pripremate da polažete tog dana, a onda ne polažete.

Roditelji za sada nemaju nikakvu reakciju, ali verujem da im nije svejedno – kaže Stevanović.

Prema njegovim tvrdnjama učenici u Vranju daleko su spremniji za polaganje od svojih drugova u Beogradu, jer su sa predmetnim nastavnicima  na vreme krenuli sa pripremama zbog čega i poseduju potrebno znanje.

Naši sagovornici saglasni su da će u sredu biti nepovoljniji uslovi za polaganje, jer će učenici test raditi od 12 sati, a za sutra su u najavi visoke temperature i tropske vrućine.
 
Na polaganju testa iz matematike neće biti izvlačenja kombinacija, jer će biti upotrebljen "rezervni test", najavljuju nadležni u Republičkoj upisnoj komisiji.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: