Nazad

Održan okrugli sto: Obrazovanje u funkciji regionalnog razvoja

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Utorak 28.05.2024 - 13:09

Predsednica Skupštine grada Zorica Jović i gradski većnik za sport, obrazovanje i verske zajednice Nenad Đorđević održali su u sali Načelstva okrugli sto sa direktorima brojnih institucija, obrazovnih ustanova i privrednicima o projektu „Obrazovanje u funkciji regionalnog razvoja“.

Foto:vranje.org.rs
Pri kraju prošle godine smo kod Regionalne razvojne agencije aplicirali za projekat izrade strategije obrazovanja grada Vranja i zahvaljujući ovom projektu, prvi put ćemo imati ovakav strateški dokument. Najbitnije je da se prepoznaju sve slabosti i prednosti iz prethodnog perioda i da se slabosti unaprede a prednosti iskoriste i usavrše. Ovaj dokument će nam biti polazna osnova kada je u pitanju kreiranje obrazovnih profila“, istakla je predsednica Skupštine grada.
 
Cilj ovog projekta je da se smanji nezaposlenost i da se unapredi ekonomski, regionalni razvoj i jača međuinstitucionalna saradnja i kadrovski kapaciteti, istakao je gradski većnik Nenad Đorđević. „Nakon ovog programa ispunjavaćemo sve akreditacione uslove i imaćemo stručne ljude za apliciranje na brojne projekte koje država raspisuje“, rekao je većnik.
 
Na okruglom stolu bilo je reči o zanimanjima koja su deficitarna u Vranju i o načinima da se kreiraju takvi obrazovni profili u školskom sistemu. Takođe bilo je reči i o važnosti partnerstva između privrede i obrazovanja.
 
Vrednost ovog projekta je 1.763.000 dinara, dok je rok realizacije od 12. decembra 2023. godine do 12. juna 2025. godine. Nosilac ovog projekta je Grad Vranje i relizuje ga u saradnji sa Regionalnom razvojnom agencijom.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: