Nazad

Održana 100-ta sednica Gradskog veća

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Petak 12.08.2022 - 11:22

U maloj sali Skupštine grada održana je 100. sednica Gradskog veća.

Foto:vranje.org.rs
Članovi Veća usvojili su konačni Nacrt javnog ugovora o javno – privatnom partnerstvu  za zamenu, racionalizaciju i održavanje dela sistema javnog osvetljenja, primenom mera uštede energije na teritoriji Grada Vranja. Na inicijativu gradonačelnika dr Slobodana Milenkovića, pokrenut je postupak za rekonstrukciju sistema javnog osvetljenja na teritoriji Grada Vranja. 
 
Grad se odlučio za modernizaciju javne rasvete, kako bi sredstva za neophodnu zamenu neefikasnih sijalica u visini od skoro 2 miliona evra mogla da budu preusmerena za izgradnju vodovodne mreže u seoskim naseljima, za izgradnju toplovoda i gradskih ulica. Novi sistem javnog osvetljenja obezbediće i značajnu uštedu električne energije i smanjenje emisije CO2. 
 
Osim boljeg uvida u evidenciju nelegalnih priključaka, sistem podrazumeva i instalaciju LED sijalica, čiji rok trajanja prevazilazi period važenja ugovora sa privatnim partnerom. Takođe, na današnjoj sednici Gradskog veća, usvojen je i Nacrt Odluke o načinu obavljanja komunalnih delatnosti, koji podrazumeva staranje o površinama javne namene, upravljanje komunalnim otpadom i održavanje javnih zelenih površina.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: