Nazad

OK Radio u Skoplju: BIJELO DUGME, svetski brend sa balkanskom dušom (FOTO, VIDEO)

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Ponedeljak 18.11.2019 - 12:50

Vranje/Skoplje – Najveća jugoslovenska grupa, Bijelo dugme, održala je u nedelju veliki koncert na otvorenom u Skoplju. OK Radio je bio na licu mesta.

Nostalgično sećanje na lepo vreme FOTO: G. Mitić/OK Radio
Najnovija postava Bijelog dugmeta koja poslednje tri godine publici širom sveta predstavlja opus najveće jugoslovenske grupe svih vremena održala je koncert na Trgu Makedonija.
 
Severnomakedonski mediji puni su hvale za događaj koji je pokrenuo nostalgična sećanja na "lepo vreme i period života u zajedničkoj zemlji".
 
Emocije su krenule odmah na startu sa pesmom „Pljuni i zapjevaj moja Jugoslavijo“ i nastavile se tokom dvoipočasovnog nastupa pesmama uz koje su rasle i stasavale generacije
 
- Ovde smo večeras iz ljubavi prema Skoplju. Sviraćemo stare pesme, biće lepo. Ko ne poludi taj nije normalan - rekao je Goran Bregović na početku koncerta.
 
Goran Bregović, Alen Islamović i Mladen Vojičić Tifa podsetili su nas da dobra muzika ne umire, a Dugme je i dalje jak brend, stoji u jednom od karakterističnih izveštaja sa koncerta.
 
Ako je Dugme tada bio regionalni brend, sada je na globalnom nivou.
 
Brega sa svoja dva pevača, ne propuštajući pesme Željka Bebeka, nastupa širom sveta, pišu severnomakedonski mediji.
 
Iako je, svakako, deo publike žalio zbog odsustva Željka Bebeka, najveći deo priisutnih je odlično prihvatio izvođenje najvećih hitova grupe u novim aranžmanima koje izvodi Bregovićev Orkestar za svadbe i sahrane.
 
Koncert je završen sa dva bisa i velikim vatrometom nad Trgom Makedonija.
 

Foto Galerija

Koncert "Bijelog dugmeta" u Skoplju

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: