Nazad

Oprez: Bolje kvasiti nego GASITI

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Ponedeljak 09.07.2018 - 11:13

Kancelarija za vanredne situacije Vranje objavila je saopštenje u kojem upozorava na opasnost od požara i nalaže mere prevencije koje bi trebalo da spreče neželjenu štetu.

Povećana opasnost od požara FOTO: Shutterstock/ilustracija
U letnjem periodu, usled visokih temperatura, povećava se opasnost i od izbijanja požara, podseća se u obaveštenju iz Kancelarije za vanredne situacije.
 
Nadležni upozoravaju šefove Mesnih kancelarija da se strogo pridržavaju propisanih mera zaštite od požara, kao i da se sa poverenicima i zamenicima poverenika civilne zaštite maksimalno angažuju na otklanjanju svih pojava koje mogu dovesti do požara.
 
Takođe, upozoravaju se svi građani, a posebno poljoprivredni proizvođači da u toku i nakon žetvenih radova ne pale strništa, a da lako zapaljive tečnosti i druge materije pravilno uskladište. 
 
Podsećaju i da je zabranjeno loženje otvorene vatre u šumi i na udaljenosti od 200 metara od ruba šume. 
 
Ukoliko dođe do početnog požara svaki građanin je dužan da odmah pristupi gašenju, ili da zatraži pomoć od nadležne vatrogasno-spasilačke jedinice.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: