Nazad

"Oslobodioci" šetali gradom

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Petak 31.05.2013 - 13:17

Pod sloganom “Oslobodite se” u Vranju je uličnom akcijom na trgu “Staniše Stošića” obeležen Svetski dan bez duvanskog dima, 31. maj.

Sa antipušake akcije u Vranju

Cilj akcije je prema rečima organizatora da se ukaže na štetnost  upotrebe i izloženosti duvanskom dimu.

U akciji su učestvovali Zavod za javno zdravlje i Centar za prevenciju Doma zdravlja sa partnerskim organizacijama Crvenim  krstom Vranje, Savetovalištem za  mlade, Omladinskim savezom, Kancelarijom za mlade, NVO Neksus, vranjski osnovci i srednjoškolci.

- Pušenje je faktor rizika mnogrobojnih bolesti, a pre svega bolesti srca, krvnih sudova i malignih oboljenja.

Zabrana reklamiranja i promocije duvana i sponzorstava od strane duvanske industrije je jedna od efikassnijih mera prevencije, a to je i tema ovogodišnjeg obeležavanja Dana bez duvanskog dima – kaže doktorka Marija Nakić iz ZZJZ.

Prema rečima doktora Dragana Pešića iz Centra za prevenciju  smanjenje upotrebe duvanskih proizvoda je osnovna preventivna mera za očuvanje i unapređenje zdravlja svih građana.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: