Nazad

Otkriven UZROK SMRTI devojčice na Vlasini

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Ponedeljak 19.08.2019 - 09:58

Dvogodišnja Mila preminula je na Vlasinskom jezeru, a prvi rezultati obdukcije pokazali su da je uzrok smrti voda u plućima, potvrdio je za Kurir njen otac Miroslav Janković.

Tragedija na Vlasini FOTO: D.Ristić
Kako je ispričao, devojčica je prve simptome pokazala tek uveče oko 20 časova kada joj je pozlilo i počela je da se guši u hotelu na Vlasinskom jezeru.
 
Miroslav je sa suprugom i devojčicama bliznakinjama Milom i Lenom prošle subote došao na odmor u Vranje kod supruginih rođaka. 
 
On je za Kurir rekao se malena Mila osećala dobro, osim što su primetili da je malo malaksala.
 
- Nismo joj davali nikakve lekove osim što smo joj brisali nosić
 
Ona i njena sestra bliznakinja su prevremeno rođene u 36. nedelji, ali osim sitnih prehlada nisu imale nikakve zdravstvene probleme - rekao je utučeni Miroslav.
 
Šta je sekundarno utapanje
Sekundarno, odnosno odloženo utapanje nastaje kada dete udahne vodu u pluća, a dovoljno je da to bude samo jedna kafena kašičica da izazove infekciju ili edem (oticanje). Edem može nastati satima, pa čak i danima nakon što je dete imalo inicijalni kontakt sa vodom. Smrt nastaje oticanjem malih vreća vazduha u plućima, sprečavajući ulazak kiseonika u krvotok.
Kada je primetio simptome gušenja, otac je po pomoć otrčao na recepciju hotela, odakle je osoblje restorana pozvalo Dom zdravlja u Crnoj Travi, ali se ispostavilo da oni nemaju adekvatno sanitetsko vozilo, a jedini dežurni lekar nije smeo da napušta ordinaciju. 
 
Na kraju je majka s Milom krenula kombijem ka bolnici, dok je otac ostao s dugom ćerkom u sobi. 
 
Na pola su se sreli s lekarskom ekipom iz ZC Surdulica, ali je Mila već bila preminula.
 
- Prvi rezultati obdukcije su pokazali da se Mila ugušila od vode u plućima, a ostale analize neće biti gotove još za 15 dana - kaže Miroslav.
 
Inače, utapanje izvan vode je izuzetno retka pojava i naziva se sekundardnim davljenjem.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: