Nazad

Otvara se trening centar u Hanu

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Četvrtak 13.06.2013 - 11:00

U Vladičinom Hanu Centar za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga u četvrtak otvara najsavremeniji trening centar na jugu Srbije “Connection”.

Trening centar dok je bio u izgradnji

Projekat je realizovan sredstvima Evropske Unije kroz IPA program prekogranične saradnje Srbija – Bugarska.

Vrednost projekta  je 450.000 evra. Partneri i sufinansijeri  na projektu su opština Vladičin Han i Bugarska privredna komora iz Sofije.

- Početna ideja  bila je želja da se na jugu Srbije napravi mesto gde će privrednici iz regiona moći da dobiju informacije o prekograničnoj ekonomskoj saradnji, ali i mesto koje će služiti za organizaciju svih drugih vidova treninga, savetovanja i poslovnih susreta.

Namerno smo za mesto, gde će se Centar nalaziti, odabrali opštinu Vladičin Han, koja se nalazi na Koridoru 10 i omogućava lak pristup kako ljudima iz regiona tako i iz pograničnih područja – kaže Tatjana Panić Živković, menadžer projekta.

Objekat trening centra “Connection”je površine 350 metara kvadratnih.

U prizemlju se nalazi konferencijska sala, a na spratu  specijalizovane trening sale opremljene savremenom kompjuterskom opremom, kao i pomoćnom IT opremom i edukativnim softverima  za osobe sa različitim vrstama invaliditeta.

Početna ideja za realizaciju ovakvog projekta bila je podstaknuta potrebom da se omogući osobama sa invaliditetom da prisustvuju treninzima i obukama  kojima do sada nisu mogli, zbog nepostojanja prostorija opremljenih na način koji im omogućava nesmetano učestvovanje.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: