Nazad

Otvaraju se KAFANE i KAFIĆI: Propisane DODATNE MERE

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Subota 02.05.2020 - 12:02

Vlada Republike Srbije donela je odluku o dopunama Odluke o posebnim merama pružanja usluga u oblasti trgovine na malo, koja obuhvata prodaju hrane i pića u ugostiteljskim objektima i prodaju hrane za nošenje.

Inspekcija će kontrolisati poštovanje preporuka FOTO: Wikipedia
Od 4. maja 2020. godine, pravna lica i preduzetnici, koji obavljaju delatnost u oblasti trgovine na malo, uključujući prodaju hrane i pića, pružanje usluga odnosno posluživanje korisnika mogu da vrše i neposredno u zatvorenom prostoru i u baštama na otvorenom – uz primenu preventivnih mera.
 
Gradski štab za vanredne situacije upozorava vlasnike da su dužni da primene sve preventivne mere od uticaja na bezbednost i zdravlje zaposlenih i korisnika usluga, a posebno one koje se odnose na sprečavanje širenja zarazne bolesti COVID-19
 
To podrazumeva organizovanje procesa rada koji obezbeđuje održavanje socijalne distance, odnosno međusobnog rastojanja između dva lica od najmanje dva metra
 
Obavezna je dezinfekcija mobilijara, mašina, alata i uređaja za rad posle pružene usluge svakom pojedinačnom korisniku. 
 
Takođe, obavezna je upotreba zaštitnih sredstava tj. maski i rukavica od strane zaposlenih
 
U slučaju manjeg rastojanja od dva metra između korisnika obavezno je pružanje usluga uz primenu staklene, plastične ili slične barijere, uz obaveznu dezinfekciju prostorija i podova, upotrebu zaštitnih sredstava tj. maski i rukavica i od korisnika usluga.
 
Gradski štab za vanredne situacije apeluje na pravna lica, preduzetnike, kao i korisnike usluga da se ponašaju i preduzimaju sve neophodne preventivne mere u skladu sa donetom odlukom i napominje da će sve propisane mere ovom odlukom biti strogo kontrolisane od strane nadležnih inspekcija
 
Takođe, Gradski štab za vanredne situacije usvojio je preporuke Zavoda za javno zdravlje Vranje koje se mogu preuzeti u prilogu.
 
Gradski štab za vanredne situacije obaveštava vlasnike ugostiteljskih objekata da zaštitne maske i rukavice, kao i vizire koje je obezbedila lokalna samouprava mogu preuzeti u Odeljenju komunalne policije Gradske uprave, u ul. Save Kovačevića br. 3, počevši od nedelje, 3, maja, u periodu od 08h do 13h.
 
Ovde je kompletan spisak preporuka za rad ugostiteljskih objekata.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: