Nazad

Otvaranje Gimnazije za "Borinu nedelju"

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Utorak 12.03.2013 - 10:54

Glavni događaj ovogodišnje „Borine nedelje“, 47. po redu, biće otvaranje renovirane gimnazije „Bora Stanković“ u Vranju, saopštio je organizacioni odbor.

Sa sastanka organizacionog odbora Borine nedelje

Iz budžeta će za oove namene biti izdvojeno oko milion dinara, saopšteno je posle prve sednice organizacionog odbora.  

Rešena je i poslednja nedoumica - Grad će imati ppredstavnike samo u OO, a sve ostalo radiće izabranici Književne zajednice, koja će odrediti i tročlani žiri za dodelu „Borine nagrade“.

Manifestacija počinje 23. i trajaće do 29. marta, a otvoriće je prošlogodišnji dobitnik „Borine nagrade“  Voja Čolanović.

- Došli smo vrlo lako do dogovora oko realizacije manifestacije i dobili smo punu podršku Književne zajednice za predloge i dopune koje su dali članovi Odbora kako bi ona bila sadržajnija i atraktivnija – kaže predsednik Skupštine grada i OO Dejan Tričković.

Novi sastanak Odbora zakazan je za 18. mart.

Tada će biti isprecizirani detalji programa, satnica, ali i finansijske stavke, kako prema Tričkovićevim rečima ne bi bilo nikakvih sumnji u organizovanje jedne od najvećih kulturnih  manifestacija u zemlji, koja je posvećena očuvanju dela i lika Borisava Stankovića.

Na otvaranju i zatvaranju „Borine nedelje“ očekuju se i visoke zvanice iz Vlade Srbije, saopštili su organizatori.  
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: