Nazad

Otvorena kancelarija za dijabetičare

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Ponedeljak 25.06.2012 - 14:08

Kancelarija „Društva za borbu protiv šećerne bolesti Vranje“ svečano je otvorena u ponedeljak


Kancelarije će imati veliki značaj za brigu o dijabetesu, jer će omogućiti obolelima da se konsultuju sa članovima udruženja u ostvarivanju njihovih prava, a planirane su različite aktivnosti, kažu iz udruženja.

Prema rečima predsednice udruženja Dragane Dimitrijević, cilj ovog Centra je i da se gradu vrati udruženje koje je ukinuto, tako da će ljudi moći da se obrate doktoru koji će im posvetiti malo više pažnje.  

-Postoji dosta planova, kako će centar pomoći dijabetičarima da ostvare svoje potrebe, i to na jednom mestu - kaže  Dimitrijević.

Obolelih od šećerne bolesti, u Pčinjskom okrugu je čak 15 000, a u Vranju 7000, upozorava doktor Svetislav Mišić, načelnik odeljenja za dijabetes.

-Budući da je dijabetes ozbiljna i hronična bolest  i da svako može biti potencijalna žrtva oboljenja, ovaj Centar će omogućiti njihovo što kvalitetnije lečenje, kao i prevenciju od ove bolesti – kaže Mišić.

Udruženja su značajna, jer nastupaju u onim delovima gde Zdravstveni centar nema ingerencija, poručili su njegovi članovi.

Kancelarija „Društva za borbu protiv šećerne bolesti Vranje“ će raditi svakog dana od 10 do 17 časova,  članovi će imati članske karte, a pomoć mogu potražiti i preko njihove fejsbuk i web stranice.

Podršku otvaranju Kancelarije pružila je gradska uprava.

 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: