Nazad

Otvorena nova KNJIŽARA u Borinom Vranju (FOTO)

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Utorak 27.11.2018 - 13:58

„Službeni glasnik“ je u utorak svečano otvorio novu knjižaru u Vranju, u kojoj naši sugrađani mogu kupiti sva njihova izdanja, ali i knjige drugih srpskih izdavača.

Milenković: Polako se uvodimo u red FOTO: D. Ristić/OK Radio
Svečanom otvaranju savremene knjižare u Ulici Ive Lole Ribara 6, u zgradi nekadašnjeg Zanatskog doma, prisustvovali su gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković, predstavnici lokalne vlasti i ličnosti iz kulturnog i javnog života grada.
 
Gradonačelnik Slobodan MIlenković je izrazio zadovoljstvo što Vranje, konačno, posle dužeg vremena, dobija pravu, veliku i modernu knjižaru.
 
- Vranje je bilo poznato po tome što nema knjižaru, nema pozorište niti bioskop, ali se polako uvodimo u red.
 
Pre mesec dana smo otvorili Muzej-kuću Bore Stankovića, danas otvaramo knjižaru, do kraja godine biće otvoren i Narodni muzej, a tokom sledeće godine će biti završeno i pozorište gde će biti prikazivana i filmska ostvarenja.
 
Sve to, zahvaljujući pomoći podršci sa republičkog nivoa, od predsednika Republike i predsednice Vlade, sa čijim kabinetom imamo redovni kontakt – rekao je gradonačelnik.
 
On se zahvalio Jeleni Trivan, direktorki „Službenog glasnika“ i svim zaposlenima u ovoj kući na razumevanju i strpljenju, ali i svojim saradnicima koji su radili na otvaranju knjižare.
 
On je poželeo puno uspeha u daljem radu ovom objektu kulture, a Vranjancima poručio da uživaju u dobroj literaturi.
 
Mirosava Kastratović Trkajla, direktorka prodaje i nabavke „Službenog glasnika“ je na otvaranju istakla da je za ovu ustanovu velika čast i zadovoljstvo što svoj trideseti prodajni objekat otvara u rodnom mestu velikana srpske književnosti, Bore Stankovića.
 
- Misija „Službenog glasnika“ jeste negovanje pravih vrednosti i kulture čitanja, posebno kod mladih, tako da je širenje maloprodajne mreže jedan od koraka ka ostvarenju tog cilja.
 
Ljubitelji knjiga sasvim sigurno su dobili još jedno mesto u kojem mogu da pronađu kvalitetno štivo, od književnih klasika do usko-stručne literature – rekla je Mirosava Kastratović Trkajla, zahvaljujući se predstavnicima lokalne vlasti na saradnji.
 
Knjižara u Vranju je trideseta po redu u mreži „Službenog glasnika“, jednog od naših najvećih izdavača, a njenim otvaranjem ova kuća nastoji da kroz širenje maloprodajne mreže, kvalitetna literatura bude dostupna što većem broju ljudi u Srbiji.
 

Foto Galerija

Otvaranje knjižare Službenog glasnika

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: