Nazad

Otvorena rekonstruisana Gimnazija u Vranju

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Subota 23.03.2013 - 15:07

Nakon dvogodišnjih radova na rekonstrukciji vranjske Gimnazije, zgrada te obrazovne ustanove svečano je u subotu otvorena u prisustvu velikog broja zvanica.

Svečano otvaranje Gimnazije u Vranju

Crvenu vrpcu na ulazu u školu presekli su ministar prosvete Žarko Obradović i gradonačelnik Vranja Zoran Antić.

– Ovo je veliki i značajan dan za grad Vranje. Malo je ustanova u Vranju koje se mogu pohvaliti vekom postojanja, tradicijom i istorijom koja ovde beleži svoje zlatne stranice.

Ovo je ustanova koja obeležava 132 godine postojanja i kojoj su radili i učili slavni profesori i đaci.

Želim da podsetim da su veliki profesori poput Radoja Domanovića, Jaše Prodanovića i Ljube Davidovića u ovoj ustanovi školovali Jovana Hadživasiljevića, Đorđa Tasića i najpoznatijeg među njima Boru Stanovića koji je postao simbol ne samo škole, već celog vranjskog kraja – kazao je na svečanosti gradonačelnik Antić.

Ministar prosvete Žarko Obradović izjavio je da je vranjska Gimnazija simbol obrazovnog kvaliteta, ne samo u Vranju, već i u celoj Srbiji.

Kako je kazao, iz ove škole izlaze odlični učenici koji osvajaju brojne medalje na skoro svim takmičenjima srednjoškolaca.

– Obrazovanje je najveći i nepresušan resurs svake države, a za nas u Srbiji on ima poseban značaj. Mali smo i po prostoru i po broju stanovnika i treba dobro da iskoristimo znanje koje posedujemo.

Sa zadovoljstvom mogu reći da se nalazim u Gimnaziji koja ima daleku i slavnu prošlost.

Svi budući studenti iz ove ustanove shvatiće koju školu su završili kada ih budu u daljem obrazovanju pitali koju su srednju školu pohađali, pa tako dobro znaju odgovore na mnoga pitanja koja će im biti postavljana – kazao je Obradović.

Inače, rekonstrukcija zgrade Gimnazije obuhvatila je krovnu konstrukciju, spoljašnju fasadu, kompletan enterijer hodnika i učionica, zamenu podova, dogradnju stepeništa, vodovodnu i kanalizacionu mrežu, toaletne čvorove, elektroinstalaciju, protivpožarnu zaštitu, gromobransku instalaciju i opremanje svečane sale sa binom.

U rekonstrukciju Gimnazije uloženo je oko 100 miliona dinara, od čega je Ministarstvo regionalnog razvoja uložilo 75, a lokalna samouprava oko 25 miliona dinara.

U narednom periodu planirano je opremanje informatičkih kabineta najnovijom tehnologijom za šta će biti potrebno ulaganje još nekoliko miliona dinara, čulo se na svečanosti.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: