Nazad

Otvorene Sportske igre mladih

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Ponedeljak 11.06.2018 - 09:43

Paljenjem baklje prijateljstva ispred Sportske hale, u Vranju su svečano otvorene četvrte Sportske igre mladih.

Svečano paljenje baklje FOTO: vranje.org.rs
Kao  jedan od 20 gradova domaćina Karavana radosti i prijateljstva, u Vranju su na najvećoj manifestaciji amaterskog sporta, organizovani finalni mečevi u osam disciplina
 
Nadmetanje u malom fudbalu, rukometu, odbojci, šahu, stonom tenisu, basketu 3 na 3, tenisu i igri Između dve vatre, organizovano je  terenima Sportske hale, Medicinske i Ekonomske škole, Domu učenika kao i na teniskim terenima u Sportskom centru.
 
Pozdravljajući decu učesnike iz Pčinjskog upravnog okruga, kao i goste iz okruženja, gradski većnik za sport Nenad Đorđević poručio je da pored zdravih stilova života, ove igre donose nova prijateljstva.
 
- Bogati ste onoliko koliko imate pravih prijatelja u životu. Ako pri tom kao u sportu budete uporni, istrajni i izdržljivi, onda postajete bogati pojedinci društva, a svi mi bogatiji zajedno sa vama - rekao je Đorđević. 
 
Predsednik Saveza za školski sport Vranja Miroslav Spasić podsetio je tom prilikom da je Vranje najuspešniji predstavnik Sportskih igara mladih Srbije na Velikom međunarodnom finalu u Splitu
 
- Pobednici današnjeg takmičenja odlaze na Državno prvenstvo u Beogradu koje će se održati od 23. do 29. jula na Adi Ciganliji, a odatle najbolji odlaze na Međudržavno prvenstvo u Splitu, gde su naši takmičari prethodne godine bili pobednici – naveo je Spasić. 
 
Zorica Mijatović, sportska direktorka igara mladih Srbije, naglasila je da su u današnjim igrama svi pobednici i poželela pobedu onima timovima koji su za nijansu bolji
 
Na ceremoniji otvaranja položena je i zakletva prijateljstva takmičara i sudija. 
 
Ove godine Sportske igre mladih u Srbiji slave peti rođendan, u Hrvatskoj dvadeset drugi, a u Bosni i Hercegovini osmi.
 
     

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: