Nazad

Pahomije: Homoseksualizam, ucene i mrtvačke glave

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Četvrtak 09.05.2013 - 09:36

Vladika Pahomije jedan je od vođa “homoseksualnog lobija” u SPC, prenosi „Blic“, baveći se najnovijim prilozima za biografiju visokog sveštenika iz Vranja.

Vladika vranjski Pahomije

Kako navodi list, pored već poznatih optužbi, tajni policijski dosijei optužuju Pahomija da je sa intimnim prijateljem L.M. iz Grčke učestvovao u protivprirodnom bludu nad maloletnicima iz FK “Soko”,  prilikom njihovog letovanja u Grčkoj.

U dokumentima srpskih bezbedonosnih službi, u koje je list, kako se tvrdi, imao uvid, piše da grčki novinar Hristos Kuzulis tvrdi da ima podatke o homoseksualnim aktivnostima Pahomija, kao i da je episkop Artemije ucenio Pahomija kompromitujućim materijalima o seksualnim skandalima.

- Goran Arsić, svedok u "aferi Pahomije", izjavio je da je novinar Kuzulis u više navrata boravio u Eparhiji vranjskoj, kako bi navodno ucenio Pahomija.

Ali, episkop je uspeo da pridobije naklonost grčkog novinara preko L.M, kojeg je u eparhiju uputila Grčka pravoslavna crkva, a koji je bio njegov "intimni prijatelj"- navodi se u dosijeu o Pahomiju.

Kako navodi „Blic“, o Pahomiju ima još zanimljivih detalja, kao što je onaj iz 1992. godine, kada je, navodno, za Uskrs u Pribojskoj Banji delio jaja sa naslikanim mrtvačkim glavama!

Uz to, podseća se i na poznati detalj iz 1998. godine, kada je Pahomije pokrenuo veliku akciju pokrštavanja Roma u Vranju, donoseći velike podele u toj zajednici.

„Blic“ je najavio i nove detalje o Pahomijevoj prošlosti u svom sutrašnjem broju.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: