Nazad

Pala koaliciona mirba

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Četvrtak 13.06.2013 - 13:11

Posle mnogo ružnih reči, žučnih svađa i mrkih pogleda, u vladajućoj koaliciji u Vranju, a pre svega na relaciji dva najveća igrača, SPS-a i SNS-a, došlo je do pada tenzija i smirivanja situacije.

Nikolić i Antić

Do „mirbe“ je došlo posle trojnog sastanka u četvrtak, koji je, kažu akteri,  trajao manje od pola sata.

Lideri vladajućih stranaka, Zoran Antić (SPS), Dragan Nikolić (SNS) i Uroš Trajković (URS) održali su sastanak u prostorijama URS-a, a Trajković kaže da je sve teklo u pravcu smirivanja situacije.

- Mislim da smo se razumeli, i da u anrednom periodu ne bi treballo da bude nekih spornih situacija - kaže Trajković.

Prema rečima Zorana Antića, gradonačelnika i šefa SPS-a, na sastanku je dogovarano o Skupštini, kadrovima za direktore republičkih institucija ovde, o nekim lokalnim kadrovskim rešenjima, tako, „o svemu pomalo“.

- Insistirali smo da budemo krajnje formalni, i tražili institucionalno ponašanje. I sama činjenica da je trajao oko 25 minuta kaže da smo u fazi normalizacije odnosa - objašnjava Antić.

On ponašanje SPS-a vidi kao vođenje pravolinijske politike, a ponašanje druge strane shvata kao skretanje sa zacrtanog kursa.

- Imamo rezultate, i nemamo probleme u radu, osim onih koji su se pojavli posle očijukanja DS-a i SNS-a. Oni su, dakle, skretali, i to je vrlo nekorektno.

Mi i dalje samo tražimo da se svi problemi rešavaju unutar koalicije. I ponovo smo pokazali da se sa nama lako sarađuje, ali neko mora da shvati da se vlast osvaja na izborima, a ne silom i ne na ulici - kaže Antić.

Ocenjujući aktuelni razvoj situacije, lider naprednjaka, poslanik Dragan Nikolić kaže da je na kraju sve ipak došlo na zahteve SNS-a, jer je prethodni koalicioni sastanak, bojkotovan od strane SNS-a, „održan ishitreno, „na njihovo insistiranje i odgovornost“.

Prema njegovom shvatanju stvari, pošto nije ni bilo svađe, sad se ne može govoriti o primirju.

- Zna se ko je pokušavao da pravi rasprave i okrene problem koji lično ima. Ipak, sada je sve dovedeno u stari kolosek, umesto dosadašnjeg truckanja.

Zna se da je gradonačelnik mašinovođa, a na nama je da ga uspešno pratimo. Bilo je razgovora oko nekih dešavanja, oko nekih kadrova, ali smo se brzo razumeli.

Moj predlog je bio da se otpočetka tako radi, i brzo smo se dogovorili, ni pola sata nam nije trebalo - kaže Nikolić.

Eto, toliko o sastanku pomirenja. Dok su se vređali i napadali, imali su šta da kažu jedni o drugima, a sada, kada zapravo počinje pravi rad, ćute kao zaliveni. Biće da ozbiljni poslovi nisu za javnost.

Ko će na kraju nadvladati? Reklo bi se da vreme ne radi za socijaliste, ali to ne mora ništa da znači - uvek je bilo tako, a eto njih kako suvereno i neprekidno vladaju gradom.

Pre će biti da Vranje čeka dug koaliciono mrcvarenje koje nikome ništa dobro neće doneti. Ali, koga je briga?
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: