Nazad

"Pamtiš li me, potomče?"

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Sreda 09.01.2013 - 13:22

Povodom obeležavanja 31. januara i 135 godina od oslobođenja Vranja od Turaka, grad Vranje i Kancelarija za mlade raspisuju nagradni literarni konkurs za učenike osnovnih i srednjih škola.

Detalj iz Kancelarije za mlade

Milica Anđelković Jovanović iz Kancelarije za mlade za OK Radio kaže da se ove godine konkurs organizuje na temu "Čika Mita mene pita: Pamtiš li me, potomče?".

- Cilј konkursa je podizanje svesti mladih o značaju borbe protiv Turaka, do konačnog oslobođenja Vranja 1878. godine.

Radove, u formi proza i poezija, ne duže od dve kucane strane formata A4, treba dostaviti u Kancelariju za mlade ili elektronski na adresu kzm.vranje@gmail.com.

Rok za slanje radova je sreda, 23. januar 2013. godine. Očekujemo dosta prijava, jer iskustva od ranijih godina pokazuju da ima dosta zainteresovanih mladih ljudi za ovakve i slične konkurse, što nam je i konačni cilj – kaže Anđelković Jovanović.

Inače, proglašenje najbolјih radova u kategoriji osnovnih i srednjih škola i dodela nagrada biće organizovani 28. januara, u sklopu obeležavanja Dana Grada.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: